Прочитај ми чланак

Ујединили се Нова странка и „Да се струка пита“, на челу је Владимир Ковачевић

0

Нова странка, чији је в.д. председник Норберт Цвијанов, и покрет Да се струка пита (Д2СП) тренутно одржавају Скупштину на којој је једногласно изгласано уједињење ове две организације, чији ће председник бити актуелни лидер покрета Д2СП привредник Владимир Ковачевић, некадашњи председник Одбора за привреду и предузетништво Народне странке Вука Јеремића.

Организација ће се до септембра месеца, када је планирана промена имиџа, звати „Нова странка/Да се струка пита“.

На Скупштини је изабрано и ново руководство организације – Радован Трњаков и Дејан Пејовић из редова Ковачевићевог покрета су изабрани за потпредседнике нове организације, док актуелни потпредседници Нове странке остаће на тим позицијама. То су актуелни в.д. председник Норберт Цвијанов, као Владимир Витошевић.

Изабран је и председник Савета Срђан Јовановић.

Арис Мовсесијан, бивши председник Нове и оснивач странке Зоран Живковић биће само чланови, без функција.

У првим редовима Скупштине уједињења је и председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић, који је близак Ковачевићевом покрету.

Ковачевићев покрет и Нова су и раније неговали добре односе, а спекулисало се о њиховој сарадњи. Бивши председник Нове, који је након избора 3. априла поднео оставку, Арис Мовсесијан, био је на оснивачкој Скупштини поводом оснивања Д2СП крајем децембра прошле године.

Д2СП је, подсетимо, планирао кандидатуру новинара Срђана Шкора за председника Србије, али до те кандидатуре није дошло.