Прочитај ми чланак

БАЛКАН.ИНФО – ВЕЉА ИЛИЋ: У 5. октобар сам се разочарао због превараната жељних власти! (ВИДЕО)

0

Гост емисије „Интервју“ био је господин Велимир Веља Илић, министар без портфеља у Влади Србије задужен за ванредне ситуације и председник странке Нова Србија. Господин Велимир Илић је рођен 1951. године у Чачку. Дипломирао је 1976. године на Технолошко-металуршком факултету у Београду, а магистрирао 2005. године на Технолошком факултету у Чачку.

Своје прве политичке кораке начинио је 1990. у Српском покрету обнове (СПО). За посланика у Скупштини Србије изабран је 1993. године, а други пут 1996. Биран је за градоначелника Чачка два пута, 1996. и 2000. године. Крајем 1997. године искључен је из СПО-а, па је основао политичку партију „Нова Србија“ чији је и данас председник. Током бомбардовања 1999. године прозивао је војску због стационирања у градским насељима. Тада је оптужен за подривање земље, па се скривао у шумама у околини Чачка 43 дана. Петог октобра 2000. године био је један од лидера ДОС-а који је предводио колону са огромним бројем незадовољних грађана из Чачка. Био је кандидат за председника Србије 2003. године.

На парламентарним изборима одржаним децембра 2003. године изабран је за посланика у Скупштини Србије на листи Српског покрета обнове и Нове Србије. Од марта 2004. до маја 2007. године био је министар за капиталне инвестиције у Влади Србије. За министра за инфраструктуру, у другој Влади Војислава Коштунице, изабран је 15. маја 2007. године. На функцији је био до избора нове Владе у јулу 2008. године, када постаје посланик и шеф посланичке групе НС у Скупштини Србије. По формирању Владе Србије 2012. године добио је функцију министра грађевинарства и урбанизма. На изборе 2014. године Нова Србије излази у коалицији са СНС. Aприла 2014. године изабран је за министра без портфеља задуженог за ванредне ситуације.

Погледајте цео интервју и сазнајте какве резултате је остварио министар Велимир Илић и цела Влада Србије, да ли су реформе биле успешне, које су кључне инвестиције за развој Србије и какав је план Нове Србије за изборе 2016. године? Зашто је коалиција коју Двери и Демократска странка стварају у Чачку ненормална и неприродна, какав је однос Велимира Илића и Бошка Обрадовића и зашто су оптужбе Двери на рачун Велимира Илића неутемељене и неоправдане? Да ли ће Вучић на изборима имати више од 50% подршке и колико ће на резултате избора утицати то што опозиција нема лидере и идеје? Како Велимир Илић гледа на 5. октобар и рушење Слободана Милошевића, зашто се разочарао у лидере ДОС-а и како су кризни штабови и најуривање стручних кадрова уништили домаћу привреду? Осим тога, чека Вас још много занимљивих тема у овом интервјуу.

Интервју је снимљен 25.01.2015. године у нашим просторијама, у Београду.

Извор: Србин.инфо; видео: БAЛКAН ИНФО