Прочитај ми чланак

БАГРА Тома Мона одушевљен Шредером који је слао НАТО бомбе на Србе

0

Меморандум о разумевању између Владе Србије и компаније "Štadler Bušnang AG" која је заинтересована за нове пројекте у Србији, као и отварање фабрике трансформатора у нашој земљи потписан је јуче у Београду. Меморандум је у име Владе Србије потписао Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, који није крио усхићење што је имао прилику да се слика са човеком који је учествовао у разарању Србије 1999. године, Герхардом Шредером.

– Господине Шредер, како је бити лидер велике државе као што је Немачка? Сигуран сам лакше него бити министар у Вучићевој влади – написао је на Твитеру узбуђени Момировић, показујући висок ниво сервилности и понизности према човеку који је лични пријатељ Александра Вучића.

Шредер је присуствовао потписивању Меморандума као пријатељ Петера Шпулера, власника компаније Штадлер.

Након официјалног дела, приређена је свечана вечера у просторијама Геозавода.

Међутим, пре неколико дана Момировић је на Твитеру написао.

– Јуче смо одали почаст погинулим борцима са Кошара који су одбранили нашу независност сами са својим народом иза себе. Само је 22 године прошло од тада и сада се председник Србије Александар Вучић само са својим народом иза себе бори у Бриселу за нашу независност и нашу будућност.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Дакле, у размаку од само неколико дана, Момировић прво одаје почаст херојима Кошара, а потом се слика са човеком који је слао бомбе на те исте хероје са Кошара.

Овим је Момировић, не само што је пљунуо на жртве агресије НАТО и показао да га не интересују, показао да га интересује само додатни поени у очима свог политичког оца, Александра Вучића.

Потез Момировића наишао је на широку осуду коментатора на друштвеним мрежама који су га подсетили на неке чињенице.

– Шредер је први немачки канцелар после Адолфа Хитлера који је послао немачку војску у инострани рат, у склопу напада НАТО на Југославију 1999. године. Ову одлуку је оправдао на следећи начин: „На геноцид у Југославији Немачка мора да стане иза етничких Албанаца, жртава убијања“.