Прочитај ми чланак

АV,AV,АV, ВУЧИЋУ СРБИЈУ СИ ИЗДО-патриоте и жути испред скупштине Србије

0

Испред скупштине се скупило пар хиљада људи, међу демонстрантима су, како присталице грађанске тако и патриотске опције. У моменту сви заједно вичу: "Вучићу Србију си издо, пуко си, хоћемо фер и поштене изборе".

Почиње протест против изборне крађе и победе Александра Вучића у другом кругу на председничким изборима 2. априла. Демонстранти су углавном млади људи, но за разлику од синоћ има и старијих, чак и пензионера. Тренутно има између 500 и 1000 људи али маса стално пристиже из различитих праваца.

У разговору са новинаром Србин инфа, млади људи су изразили велико незадовољство како према Вучићу и владајућем СНС-у, тако и према осталим политичким партијама: “ Тражимо  слободну и правно уређену државу у којој ће се избори за председника државе одржавати по  праву и закону а не путем присиле и медијске манипулације“, истакли су демонстранти новинару Србин инфо.

Поред европског зида плача стоје редари али нажалост, на неким местима је ипак поцепан. Српски зид плача чувају момци и девојке који сваке ноћи учествују на литији  за спас ваљевске Грачанице. Они су нашем новинару рекли да су овде да сачувају српски зид плача од злонамерних људи ма ко да су они као и да изразе своје незадовољство због очите изборне крађе током председничких избора. 

За разлику од јуче на скупу се сада виде и српске заставе. Демонстранти су кренули протестном шетњом из центра града. Народ се прикључује из околних улица.