Прочитај ми чланак

АНТИЋ: Срамна пресуда у процесу наводног државног удара, српске власти неозбиљне

0

Историчар Чедомир Антић у име Одбора за одбрану Мандића и осталих посланика у Скупштини Црне Горе осудио је данас, како је навео, срамну пресуду оптуженима у процесу наводног државног удара у Црној Гори, а осудио је и неодговорно понашање српских власти.

Антић је у осуди понашања српских власти навео да осуђује „неозбиљно и неодговорно“ понашање, посебно председника Србије Александра Вучића и министра спољних послова Ивице Дачића, за које „подозрева да су саучесници црногорских власти у том поступку“.

Фото: Медија центар

Он је рекао да је реч о казнама досуђеним читавом српском народу, као и да су „у самом поступку потпуно разобличени сведоци, да је после 200 рочишта ‘разнесена’ оптужница, при чему је показано да није била заснована на доказима“.

„Пресуда је дисквалификовала црногорско судство и приказала Ђукановићеву државу као сцену организованог терора“, наводи се у писаној изјави Антића и додаје да пресуда долази као „нови удар“ на права српског народа у Црној Гори и вредности ЕУ.

Антић захтева хитно поништење донете пресуде у том монтираном процесу, као и процесуирање одговорних, почев од тужиоца, па све до председника Црне Горе Мила Ђукановића.

„Интервенција великих сила је неопходна у заштити не само политичких, већ и људских права Срба у Црној Гори“, рекао је Антић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!