Прочитај ми чланак

Амбасадорка Србије у Загребу уз томпус о Јасеновцу

0

Спољна политика актуелног режима је више него упитна. СНС све од себе даје да Србија не иде у корак са осталим земљама Европе. То како се понашају амбасадори је заиста невероватно. Најновији пример необјашњивог понашања неког од наших амбасадора је Јелена Милић, амбасадорка Србије у Хрватској, која је уз томпус причала о жртвама у Јасеновцу.

Наиме, амбасадорка Србије у Републици Хрватској, организовала је у својој резиденцији у Загребу пријем поводом посете Илариона Алфејева, митрополита будимпештанског и мађарског Руске православне цркве, који је служио литургију за Свете новомученике јасеновачке у Јасеновцу. Том приликом она је на свом Инстаграм налогу поставила фотографију где се види како пуши томпус, а на дну фотографије се налази и чаша. Томпус и пиће – делује као да прославља нешто.

FOTO: Printscreen/Instagram/jelennah169

– Имала сам част да недавно организујем пријем за РПЦ митрополита будимпештанско-мађарског Илариона, који је у РХ боравио поводом служења заједнички литургије за Свете новомученике јасеновачке у Јасеновцу. Хвала свим уваженим гостима – написала је Јелена Милић на свом налогу на Инстаграму.

Служење литургије за жртве у Јасеновцу није нешто шта треба прослављати, али тако, очиглнедно, не мисли Јелена Милић.