Прочитај ми чланак

Алексић: Вучићу, одричем се посланичког имунитета, ухапси мене, ослободи децу

0

Један од носилаца листе "Србија против насиља" Мирослав Алексић изјавио је за Н1 да је он позвао људе на протесту у недељу увече да окруже Стари двор, и поручио је да се јавно одриче свог посланичког имунитета, и да ако Вучић хоће неког да хапси, нега ухапси њега.

Алексић је у емисији „Иза вести“ ТВ Н1 рекао да је јуче са колегама провео дан у Палати правде, где су саслушаване особе које су ухапшене после нереда који су избили на протесту у недељу увече, испред Скупштине града Београда.

„Неколико младих момака је пуштено. Остало је још неколико момака и наших активиста којима је одређен притвор“, рекао је Алексић.

Оценио је да је на делу застрашивање људи и одмазда коју је лично наредио председник Србије Александар Вучић.

Управо Вучић је, како је подсетио Алексић, оквалификовао нереде у недељу увече као рушење уставног поретка, а тужилаштво само поступа по томе.

„Алексадре Вучићу, ја сам са својим колегама позвао људе да окруже зграду Старог двора, да унурта уђу народни посланици и градски одборници. Ми смо криви! Ако неког треба да хапсиш, ево хапси мене. Ја се јавно одричем свог посланичког имунитета, ако им је то неки проблем, нека дођу и нека ухапсе нас и нека кажу да смо ми ти који желимо да рушимо уставни поредак“, поручио је Алексић.

Подсетио је да је јуче исту поруку упутио и његов колега, народни посланик Александар Јовановић Ћута.