Прочитај ми чланак

Алексић: Тужићу Вучића

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић „кукавица која не сме да изађе на телевизијски дуел“ и најавио да ће тужити Вучића „за све лажи“ које је председник изрекао о њему, па „нека на суду докаже то што је изговорио“.

„Вучић обично само кад погреши каже истину. За те лажи које је изнео о мени позвао сам га на телевизијски дуел у истој емисији јер сам сматрао да је боље да то уживо расправимо него да се јуримо по судовима. Пошто је он кукавица и није смео на дуел, тужићу га за све наводе које је већ више пута о мени поновио, па нека на суду докаже то што је изговорио“, рекао је Алексић у интервјуу за портал „Директно“.

Foto: NPS

Алексић је, поводом афере „прислушкивање“, рекао да је „држава Србија огрезла у криминал и корупцију, и додао да су „разне криминалне структуре су на услузи председнику државе за обављање различитих прљавих послова“.

„Када сте у таквом друштву, не би требало да вас изненади да вас неке службе прислушкују или вас прислушкују управо ти са којима председник државе не би требало да има никакве контакте. Ово је још једна у низу представа председника државе, која ће завршити без судског епилога и одговорности оних који су учествовали у томе, ако је уопште и било прислушкивања“, навео је Алексић.

Алексић је рекао да је суђење по тужби коју је против њега поднео брат председника Србије Андреј Вучић осмишљено тако да он буде осуђен за увреду части и да „медијска машинерија режима прикаже како ’Јовањице’ није ни било“.

„Случај ’Јовањица’ је до сада открио организовану криминалну групу Предрага Колувије и највећу лабораторију за производњу марихуане у Европи, открио је прстен заштите који је група имала, који су чинили ухапшени службеници МУП, БИА и ВОА, а у наредном периоду ће открити политичке налогодавце који седе у врху државе, додао је Алексић.