Прочитај ми чланак

Александар Вучић: Шокиран сам лажима појединих представника МУП-а и Владе

0

Први потредседник Владе Александар Вучић на свом фејсбук профилу написао да је шокиран лажима које неки представници МУП-а дају медијима о афери прислушкивање.

Он уједно најављује да ће се обратити јавности до краја недеље када ће изнети податке о начину прислушкивања политичара у Србији као и ко је у свему томе имао какву улогу.

Раније данас премијер Србије и министар полиције Ивица Дачић је изјавио да је у току истрага у вези са инцидентима о прислушкивању и о ометању колоне председника Србије Томислава Николића.

Дачић, који борави у посети Риму, каже да се води званична истрага о томе да ли је било захтева за скидање листинга или не мобилних телефонских разговора, да то ради Служба унутрашње контроле МУП Србије и да за сада није информисан о томе да ли су те истраге завршене.

Сектор унутрашње контроле МУП-а Србије добио је од компаније „Телеком“ обавештење да не постоји регистрован захтев за узимање листинга телефонских разговора потпредседника владе Александра Вучић, преноси РТС.

Сектор унутрашње контроле наставља са проверама организационих јединица у оквиру истраге о прислушкивању највиших државних функционера.

У полицији кажу да они од самог почетка немају тај папир и да им је неопходан како би уопште могли да конкретизују истрагу о овом случају.

Подсетимо, начелник Управе криминалистичке полиције Србије, генерал Родољуб Миловић, демантовао је у изјави за „Новости“ да је он наложио прислушкивање првог потпредседника владе и председника државе.

Управо је Александар Вучић Миловића означио као одговорног за потписивање налога за прислушкивање.

 

(Б92)