Прочитај ми чланак

Александар Вучић: Мања су примања зато што ништа нисте радили

0

55757_vucic-nikolic201-beta-marko-rupena_f

Премијер Александар Вучић рекао је данас у Крупњу да Србија не одустаје од свог европског пута.

– Србија је своју политику дуго времена правила тако да то буде најбоља и најодговорнија политика, политика у интересу народа –  рекао је Вучић, одговарајући на новинарско питање о ставу председника Србије Томислава Николића да ће Брисел условити наставак европског пута Србије признањем независности Косова.

Вучић је рекао да Србија ради свој посао, да се налази на европском путу и да сарађује са свима у свету.

 Он је истакао да Србија постаје важан фактор, не само у региону, већ и у у целој Европи и да то успева захваљујући својој озбиљној и одговорној политици.

Он је поручио да ће Србија испуњавати и своје европске обавезе и да ће сарађивати са својим другим пријатељима, и на истоку и на западу.

Како је навео, због озбиљности приступа насе државе, постоји понекад и нека доза зависти код неких од земаља које су биле много испред Србије, а, судећи по перспективама и прогнозама и тако конзервативних институција као што је ММФ, јасно им је да за неколико година неће бити испред Србије.

– И онда није чудно што неретко одговарате на оптужбе које немају никаквог смисла или на питања која баш у потпуности не разумете –  рекао је Вучић.

Многи критичари Владе, како је рекао, с демагошким и популистичким приступом, кажу да су примања у јавном сектору мања, а она су мања зато што претходних година ништа није урађено, рекао је он.

– Мања су примања зато што ништа нисте радили, распродали сте све по Србији будзашто, покрали сте све што сте стигли и онда сте нама оставили земљу са нарастајућим радним дугом, са огромним фискалним дефицитом и тиме да морамо да исплаћујемо све оно чиме сте ви покушавали да купите изборе –  поручио је Вучић.

Он је истакао да неће да купује било чију вољу, нити било какве изборе, већ да хоће да купи будућност за децу, за шта се бори.

„Србија има добру будућност и они који то не могу да поднесу и да прихвате то као чињеницу, шта им ја могу“, рекао је Вучић.

Идуће недеље 100 кућа у Обреновцу

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће идуће седмице бити уручени кључеви више од 100 кућа за становнике Обреновца и да остаје најтежи део – испумпавање воде из Западне Тамнаве, обнављање производње и машина.

„Проблем нам је електроника, за то ће нам бити потребно још неко време“, рекао је Вучић новинарима у Крупњу.

Он је навео да, кад се обнови производња угља у Колубари, онда ће у потпуности бити успостављена производња електричне енергије и додао да се очекује да ће пре Нове године бити обновљена производња 10.000 тона угља.

„Још нам недостаје да спустимо ниво воде за 1,3 метра у Западној Тамнави да би се успоставила производња угља“, рекао је Вучић.

Он је изразио задовољство због огромног посла који је обављен у Крупњу и што је транспарентан и уписан сваки динар који је држава дала за обнову, као и средства од донатора. Свако може да провери те податке, додао је Вучић.

Он је најавио да се још десет кућа у Крупњу гради од средстава Ервопске уније и да ће оне у најкраћем року бити завршене.

Премијер је рекао да је 17 кућа изграђених у Крупњу од средстава Уједињених Арапских Емирата, а чији су кључеви данас уручени породицама, веома квалитетно.

Он је рекао да у Крупњу још остаје проблем клизишта у два насеља и да експерти морају да провере како решити тај проблем.

„Наћи ћемо решење“, поручио је Вучић и додао да треба решити проблем локалних путева, али и навео да су већ урађени сви главни правци ка Лозници.

Он је рекао да је веома задовољан, јер је данас у Крупњу видео много срећних породица којима је он уручио кључеве нових кућа.

Вучић је казао да је највећи део посла у Крупњу урађен, а да је на теротирији целе Србије издато укупно 305 решења, да је за 87 домаћинстава исплаћена новчана помоћ и да је 218 кућа или већ изграђено или ће бити готове ускоро.

Према његовим речима, и „Телеком“ и „Електропривреда“ су учинили све да олакшају живот грађанима Крупња.

„Огромне су и тешке последице поплава које су захватиле нашу земљу, али мислим да смо са том катастрофом, са којом се деценијама нисмо суочили, добро, поштено и одговорно изашли на крај“, закључио је Вучић.

(Танјуг)