Прочитај ми чланак

Ако не милом, Тачи одлази силом

0

Ymeri

Потпредседник и шеф парламентарне групе „Самопредељења“ у Скупштини Косова Висар Имери рекао да су протести опција за рушење владе „која је окупирала земљу“

„Покрет ‘Самоопредељење’ не искључује протесте као алтернативу за рушење Тачијеве владе пошто верује да је ДПК узурпирала Косово преко својих људи и служби“, рекао је Имери за „Зери“.

Он је истакао да одговорност за политичку кризу сноси тројка – Хашим Тачи, Енвер Хасани, Фљора Бровина, али и председница Атифете Јахјага.

Према његовим речима, сви они су у ономе што се може назвати „окупација земље“.

„Сматрамо да има пуно основа да градјани протестују против такве узурпације скупштинске мањине јавних институција земље и њиховог стављања у функцију приватних интереса власти“, изјавио је Имери.

Имери каже да је преузимање владе од животног значаја за будућност Косова и одбацује сваку могућност да у заједничку владу удје и ДПК.

Кандидат за премијера постизборног блока ВЛАН Рамуш Харадинај не искључује могућност подршке идеји „Самоопредељења“ за одржавање протеста за рушење Тачија, уколико буду исцрпљене све могућности за политички дијалог, преноси „Зери“.

Лидери четири партије које чине постизборни блок ( ДСК, АБК, ИК и Самоопредељење) одбацили су синоћ захтев лидера ДПК Хашима Тачија да на Косову треба да буду организовани ванредни избори, као једина могућност за решавање политичке блокаде.

Они инсистирају на решавању проблема у Скупштини Косова, а не на заједничком састанку код председнице Косова.

(Танјуг)