Прочитај ми чланак

Ако Хрватска затвори границе према Србији, Балкан чека ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ

0

soros-zahteva-migranti 0

Пооштрене су безбедносне мере према новопристиглим избеглицама које свакодневно долазе у Хрватску, преносе хрватски медији.

Након терористичког напада у Паризу, поново је актуелизовано могуће затварање хрватске границе према Србији и забрана уласка избеглица, иако у хрватској јавности постоје упозорења да би то био врло лош потез јер би у том случају мигранти према Хрватској кренули преко БиХ, па би Хрватска морала затворити и границу према тој земљи.

У том случају би у БиХ за кратко време могло доћи више десетина, па и стотина хиљада избеглица, међу којима и одређени број радикалних елемената.

То би за БиХ, али и Хрватску био велики безбедносни проблем јер је тешко очекивати да би безбедносне службе БиХ могле контролисати ту ситуацију.

Према сазнањима „Јутарњег листа“, досад ниједно лице међу више од 300.000 избеглица које су прошле кроз Хрватску није било регистровано на Интерполовој потерници.

Сви лични подаци који се прикупе од избеглица, проверавају се са партнерским обавештајним службама и путем Интерпола.

Информација да је Ахмед Алмухамед, један од осумњичених за напад у Паризу, прошао кроз прихватни центар у Опатовцу дигла је на ноге хрватске безбедносне службе, па се проверавају сви његови контакти, рута којом је путовао и с ким је био у друштву током боравка у Хрватској.

Извор: Срна