Прочитај ми чланак

Адвокат Тодорић: Извоз српског оружја није могао да се ради без дозволе Америке

0

Учесници другог округлог стола, чији су организатори народни посланици Двери Бошко Обрадовић и Иван Костић, су се сложили да је јасно као дан да у Србији не постоје независно тужилаштво и судство.

Учешће на округлом столу су узели: Александар Обрадовић – узбуњивач из Крушика, Драган Добрашиновић из Топличког центра за људска права, адвокат Владимир Тодорић, новинар Милан Јовановић, одборница Двери у ГО Звездара Радмила Васић, угоститељ др Дејан Пејовић (човек кога је претукао Горан Папић, кумашин министра полиције Небојше Стефановића) и народни посланик Бошко Обрадовић. Уводничар и модератор је био народни посланик мр Иван Костић.

Том приликом адвокат Владимир Тодорић је истакао следеће:

– Србији треба једна мала група у тужилаштву са малом специјалном групом полиције која неће морати да пита једну Биљану Поповић Ивковић или Дијану Хркаловић шта и како да раде. Једна мала, здрава и веома моћна група која ће моћи да врати „белину“ у живот. Живот поштеног човека је доведен до бесмисла, јер он не може нигде бити ван домашаја ове криминалне хоботнице. Одатле или може само да се бежи или да се живи у страху.

Он је и додао да је важно да барем грађани за почетак престану да подржавају и помажу овом режиму. Бојкот би, по његовом мишљењу, био први корак у тој борби, у којој су неопходни појединци, лични хероји.