Прочитај ми чланак

АДВОКАТ ФЕЂА: Медији ћуте о Сими Радовановићу, политичком затворенику у Србији!

0

У Србији и данас постоји политички затвореник, зове се Сима Радовановић, а о њему домаћи медији не смеју да говоре!

Ово за „Србин инфо“ поручује београдски адвокат Феђа Димовић, који заступа Радовановића ухапшеног дан уочи геј параде. Према Димовићевим речима, његов клијент се и даље противзаконито налази иза решетака само због испољавања опозиционих политичких ставова.

– Све што је Сима желео да уради 15. септембра када је ухапшен је организовање молебана за Косово и Метохију и мирног скупа, на којем је грађани требало да се окупе и покажу став против лоше политике режима – објашњава Димовић.

Саговорник нашег портала каже да је Радовановић био прислушкиван између 4. и 15. септембра под оптужбом да је „припремао насилну промену власти“.

– Оптужба је конфузна и бесмислена. Практично му се на терет ставља покушај пуча! Уместо да код њега пронађу некакво оружје и тешку механизацију с којом би ваљда кренуо на парламент, код Симе су пронашли обичне две мотороле за организацију протеста, које свуда могу да се купе – каже Димовић.

Разлог за политички прогон је, према речима нашег саговорника, то што је био један од првих организатора протеста против Вучићеве диктатуре.

– Сима се повукао из протеста зато што је видео да се политичари и неке НВО мешају и полако преузимају те демонстрације али му режим то није опростио, као ни чињеницу да је помагао људима које су извршитељи желели да избаце на улицу. Такође, његов дневник на „Фејсбуку“ је пратило 200.000 људи, на којем је на демократски начин критиковао власт. То очигледно више није смело да му се дозволи – сматра Димовић.