Прочитај ми чланак

АЦА ЛУКАС преко Вучићевог таблоида претио смрћу Ивану ИВАНОВИЋУ и Зорану КЕСИЋУ

0

Таблоид "Српски телеграф" пренео је изјаву певача Аце Лукаса у којој прети аутору и водитељу емисије "24 минута" Зорану Кесићу и Ивану Ивановићу, аутору и водитељу емисије "Вече са Иваном Ивановићем", наводећи да ће их бацити са 10. спрата ако се нешто деси његовој мајци. Телевизија Нова С, на којој се емитују обе емисије, најоштрије је осудила претње смрћу и затражила реакцију надлежних органа.

„Српски телеграф“ пренео је отворену претњу певача у којој наводи да ће Кесића и Ивановића бацити са десетог спрата зграде уколико се нешто деси његовој мајци, јер, наводно, аутори емисија позивају на кршење забране кретања.

И Кесић И Ивановић одбацују овакве тврдње и најављују тужбе.

„У сваком случају ћу да видим шта и како. Засада мислим да је најважније за мене и за Кесића да просто пратимо да ли је све у реду са Лукасовом мајком, и докле год је госпођа здрава ми нисмо угрожени, јер не дај Боже ако се нешто деси, капирам да смо онда у неком озбиљном проблему. Мислим да већи фокус треба бацити на ‘Српски телеграф’ као новину, на њиховог уредника Сашу Миловановића који је већ неколико пута у својим јавним наступима означавао мене и Кесића као неке пријатеље вируса, и оно што је много важно је да људи схвате, посебно они који немају програме СББ-а, да ово ништа није истина“, рекао је Иван Ивановић.

„Зашто ‘Српски телеграф’ није позвао мене и Ивана за коментар, за другу страну, да видимо да ли ми заиста желимо да Лукасова мајка умре. То питање ће такође морати да докажу на суду, јер они врло добро знају таблоиди да ја увек се јавим, увек одговорим. Ја знам да они имају спремљен текст и све, и намеру, али ја увек кажем, и док објављују моје речи дословно, ја ћу им увек одговарати. Овог пута ме нису позвали. Оно што је позитивно у овој грозној причи је чињеница да мајка изгледа није на Ацу Лукаса, и да госпођа гледа неке добре и квалитетне ствари, и ја је поздрављам, желим добро здравље и једино могу да јој поручим оно што испочетка поручујемо и Иван, и ја, и целе наше екипе поручују у свим нашим епизодама – останите код куће! Живели пензионери“, поручио је Кесић.

Телевизија Нова С саопштила је да најоштрије осуђује претње смрћу које су јавно преко таблоида „Српски телеграф“ упућене Ивановићу и Кесићу и захтева тренутну реакцију надлежних државних органа.

„Нова С у потпуности подржава рад аутора емисија које се емитују на тој телевизији и пружиће им сву могућу правну помоћ како би овај случај добио епилог на суду“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да таблоид „Српски телеграф“ придружио се кампањи изношења безочних лажи, која се већ недељама води против независних медија који о кризи у земљи изазваној коронавирусом извештавају на најпрофесионалнији могући начин.

„Сведоци смо кампање коју таблоиди воде против телевизије Н1 износећи низ бесмислених лажи да ради против лекара и кампање коју воде против новинарке портала Нова.рс Ане Лалић. Сада су им мета Иван Ивановић и Зоран Кесић, који на свој јединствен начин указују на све нелогичности, лажи и пропусте и апелују на здрав разум грађана. Сада се отишло ‘корак даље’ па се преносе претње смрћу кроз изјаве неких певача. Захтевамо најхитнију реакцију полиције и тужилаштва јер закон мора важити једнако за све а ширење лажних вести и претња смрћу јесу кривично дело“, наводи Нова С.

Телевизије Нова С и Н1 послују у оквиру компаније Унитед Медиа.