Прочитај ми чланак

А КОРОНА? Због расправе СНС-а и СПС-а трећи избори!

0

Упркос све тежој ситуацији са коронавирусом и катастрофалних сцена из Новог Пазара и Тутина, 5. јула ће бити поновљени избори за Скупштину Општине Беочин, на бирачком месту број 4, које се налази у ОШ "Јован Грчић Миленко".

Ова одлука је донета зато што је Управни суд поништио обавештење Општинске изборне комисије у Беочину о приговору на резултате на изборном месту бр. 4, преноси 021.рс.

Фото: А.С.

Секула Петровић, члан ОИК-а и Социјалистичке партије Србије, која је тесном већином преузела власт од напредњака, каже да је Општинска изборна комисија начинила низ пропуста, као и да овакав притисак на чланове изборне комисије до ових избора није видео.

– Ми смо као Општинска изборна комисија у понедељак утврдили резултате избора и било је приговора само на једном бирачком месту и то је управо бирачко место бр. 4, али је изборна комисија једногласно одбила тај приговор. Рок за подношење приговора истекао је у уторак око четири ујутро. Приговор Митра Милинковића, као овлашћеног представника изборне листе ‘Александар Вучић – за нашу децу’ уложен је у уторак у 14.27, дакле са 11 сати закашњења. Од тог тренутка почиње правно насиље у Општинској изборној комисији, које пре свега спроводе чланови изборне комисије из табора СНС-а – објашњава Петровић.

Како наводи, Општинска изборна комисија није одбацила приговор као неблаговремен већ се није изјаснила, чиме је омогућено кориснику приговора да примени даље правне лекове, односно да се обрати Управном суду.

– Управни суд, по Закону о локалним изборима има рок од 48 часова да се изјасни о жалби. Ми смо одлуку Управног суда добили након 120 часова, наводи, закључујући да је очигледно да СНС у општини Беочин нема намеру да власт преда победницима избора.