Прочитај ми чланак

СРС захтева забрану рада организација које су приредиле изложбу “Ecce Homo”

0

Српска радикална странка захтева затварање изложбе “Ecce Homo” и одговорност организатора изложбе због извршења кривичног дела „Изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости“ из члана 317 Кривичног законика Републике Србије,рекао је на конференцији за новинаре Немања Шаровић, заменик председника СРС.

Такође, захтевамо да Републичко јавно тужилаштво пред Уставним судом покрене поступак за забрану
организација које под плаштом борбе за људска права промовишу мржњу, нетолеранцију и намерно вређају верска осећања свих верујућих људи у Србији без обзира на то којој религији припадају, јер ниједан прави верник не може прихватити вређање светиња било које вере, казао је Шаровић.

СРС поздравља забрану параде, али сматрамо да је морала бити забрањена због узнемиравања грађана и пропагирања хомосексуализма као друштвене вредности, а не из разлога безбедности. Излагање порузи верских симбола нема никакве везе са људским правима, већ представља злоупотребу људских права.

Српска радикална странка је против сваког насиља, али не подржавамо оно што је противно законима
природе и оно што није део здравог друштвеног живота, а здравог друштвеног живота нема без рађања потомства. Ако је неко поремећен у том погледу, ми га искрено жалимо, али не можемо да подржавамо да се поремећај пропагира као друштвена вредност, објаснио је заменик председника СРС.

Са изузетком радикала, све друге политичке странке користиле су ту несрећну парада за прикупљање
јефтиних политичких поена, на тај начин дајући огроман медијски простор маргиналним организацијама и личностима које не представљају никога а најмање ЛГБТ популацију у Србији, изјавио је Шаровић.

Он је истакао да режим у Србији већ годинама користи „геј параду“ како би пажњу јавности скренуо са најважнијих животних проблема грађана Србије. „Међу најважније проблеме у Србији не спада геј парада већ талас поскупљења, незапосленост, лош и скуп здравствени и образовни систем, то што нам Европска унија отворено тражи да се одрекнемо КиМ зарад почетка преговора о чланству и што државно руководство на то пристаје. То су прави проблеми Србије и српског народа и Српска радикална странка ће учинити све да пажњу јавности усмери ка тим најважнијим проблемима“, упозорио је Шаровић.

Информативна служба