Прочитај ми чланак

Николић рекао Кирбију оно што Тадић никад није Ворликовој

0

ТАЧНО према најавама: у Србију је стигао наследник Мери Ворлик – нови амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби.  Председник Србије Томислав Николић примио је данас Кирбијева акредитивна писма.

 Указавши да Србија и САД морају заједнички да превазиђу негативно наслеђе недавне прошлости, Николић је оценио да су односи две земље „свеоубухватни и у успону”.

 Николић је рекао да Србија посебно цени подршку САД на путу Србије ка ЕУ.

 Очување позитивне динамике у правцу остварења тог циља је од кључног значаја за Србију и читав регион, истакао је Николић и додао да и даље „очекује активну подршку САД” на путу Србије ка ЕУ.

 „Питање Косова је важна тема нашег политичког дијалога. Србија води доследну политику по питању статуса Косова и залаже за доследну примену Резолуције УН 1244”, поручио је Николић.

 Кирби је поручио да две државе спаја опредељеност да Србија буде просперитетна, снажна и демократска и то је јаче – како је нагласио – од онога што је две државе делило у прошлости.

 „Делимо исте вредности и визију по питању будућности региона. Западни Балкан је неодвојиви део европске породице и пружаћемо подршку путу Србије ка ЕУ”, поручио је нови амерички амбасадор.

 Према његовим речима, „комплексно питање Косова треба решити ако Србија жели даље да напредује ка ЕУ”.

 

( Serbian Point)