Прочитај ми чланак

КРВАВИ УСКРС НА КОСМЕТУ: Албанци пуцали на Србе, погођена двојица младића

0

Pistolj

Не знамо тренутно мотив напада, а у локалу испред којег је дошло до пуцањаве налазило се око 70 гостију, наводи заменик регионалног директора окупаторско-шиптарске полиције Бесим Хоти.

Двојица младића српске националности повређена су претходне ноћи, највероватније од стране Албанаца, у пуцњави у северном делу Косовске Митровице. Збринути су у здравственом центру у том граду и нису животно угрожени. Заменик регионалног директора окупаторско-шиптарске полиције Бесим Хоти изјавио је Танјугу да се инцидент догодио нешто после један сат иза поноћи испред једног од локала у овом граду.

Полиција трага за једном албанском особом за коју претпоставља да је користила ватрено оружје и нанеле повреде српским младићима.

„Не знамо тренутно мотив напада, а у локалу испред којег је дошло до пуцањаве налазило се око 70 гостију“, казао је Хоти.

Дежурни ортопед у митровичкој болници доктор Љубомир Јакшић изјавио је Танјугу да су током ноћи примили два пацијента који су имали повреде нанете ватреним оружјем – један пацијент С.М. (26) оперисан је током ноћ и има устрелну повреду десног стопала и налази се на одељењу интензивне неге.

Његово стање је стабилно, рекао је Јакшић додајући да је други пацијент Т.П. (24) повређен рикошетом и да је смештен на одељење ортопедије, као и да је у стабилном је стању.

На овај начин је настављена серија инцидената у Косовској Митровици узроковани шиптарским насиљем над Србима који су отпочели прошле недеље, када је један седамнаестогодишњак српске националности повређен од стране Албанаца у близини главног ибарског моста.

Након овог инцидента непознати нападачи пуцали су око 2ч на возило окупаторско-шиптарске полиције које је било паркирано испред Здравственог центра у северном делу Косовске Митровице.

Повређених није било, али је на возилу причињена материјална штета изјавио је митровичком Радију Контакт плус заменик регионалног командира окупаторске полиције Бесим Хоти.

На возилу је пробушена једна гума и оштећено је стакло, рекао је Хоти и нагласио да у тренутку напада у возилу није било полицајаца.

Хоти је казао да се трага за једним лицем, чији идентитет није навео, а који је осумњичен за ово кривично дело.

На овај начин је настављена серија инцидената у Косовској Митровици која је отпочела прошле недеље, када је један седамнаестогодишњак српске националности повређен у близини главног ибарског моста.

Дан касније, у три одвојена инцидента у Косовској Митровици повређено је пет особа – три албанске и две бошњачке националности.

У суботу током ноћи нестао је седамнаестогодишњи Албанац, а јуче су због нестанка албанског тинејџера притворена без икаквог разлога двојица Срба.

Извор: Танјуг