Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ ЗА СРБИН.ИНФО: Режим ће одговарати за издају

0

Bosko-Obradovic-govor1

Да ли је 2013. Била још једна изгубљена година за Србе и шта нас очекује на домаћој политичкој сцени у наредних 12 месеци, за „Србин.инфо“ говори Бошко Обрадовић, Бошко Обрадовић, један од оснивача и члан Старешинства Покрета Двери.

Догађај који је био пресудан за Србију у овој години је потписивање Бриселског споразума од стране Владе Србије?

– У питању је акт кршења Устава Србије и велеиздаја. Његови потписници са српске стране ће морати кривично да одговарају за то кад-тад. Владајући режим на челу са Николићем, Дачићем и Вучићем прекршио је сва своја предизборна обећања, посебно она у вези са Косовом и Метохијом. Пре избора, обећавали су поништавање дотадашњих договора које је око предаје КиМ направио Тадићев изасланик Борко Стефановић, да би после избора не само одустали од тога, већ подигли преговоре на ниво два председника и два премијера, повукли границу са КиМ, склопили антиуставни тзв. Бриселски споразум у коме се не помиње ни Резолуција СБ УН 1244 ни држава Србија уопште, укинули све преостале српске државне институције на северу КиМ и натерали Србе на учешће на шиптарским локалним изборима које је организовала терористичка квазидржава. 

За овакву издајничку политику нико није гласао на Ђурђевдан 2012. Они нису изашли на изборе са том политиком. Тада су се представљали као патриоте и у томе се крије основна изборна превара. СНС и СПС су на изборе изашли као патриотске странке, да би после избора спроводиле политику ДС и ЛДП. Грађани Србије су масовно гласали против „жуте” политике Бориса Тадића, не очекујући да ће је заменити још „жућа” политика СНС и СПС. Гласачима СНС постављам једноставно питање: да ли су гласали за политику ЛДП-а коју данас спроводи Александар Вучић и да ли су гласајући за СНС имали намеру да гласају за Верана Матића, Горана Весића, Небојшу Човића, Ненада Прокића и друге садашње кадрове СНС.

dveri-novi-sad-porodicna-setnja-1336034954-157066

Двери су биле успешне у борби за породичне вредности. Парада срама је отказана, а Породична шетња је и ове године успешно одржана. Међутим, у медијима се помиње да ће се ипак у Београду  током 2014. одржати геј парада?

– Покрет Двери је ове године постао члан Светског конгреса породица, најзначајније светске организације за заштиту породичних вредности, која броји више десетина чланица широм света. Наш представник налази се и у Организационом одбору следећег Светског конгреса породица, који ће 2014. године бити одржан у Кремљу, уз присуство око 5.000 делегата из целог света. Водећи представници Светског конгреса породица из Русије, Француске и САД били су наши гости у септембру у оквиру Породичне недеље и на Породичној шетњи и оно што је био њихов закључак јесте да је Светски конгрес породица у 2013. години остварио три велике победе: њихов члан постао је министар за породицу у Влади Аустралије, Председник Руске Федерације Владимир Путин потписао је Закон о забрани промоције хомосексуализма малолетним лицима, а породични људи Србије, као ретко где у свету, успели су да одбране своју престоницу од одржавања педербала. За њих је то био велики догађај у коме су лично учествовали, задивљени спремношћу српског народа на одбрану породичних вредности.

Породична политика је основа политичког програма Двери. То је, као што видимо, водећа политика будућности, политика 21. века. У том смислу, Двери су иницирале процес усвајања Породичне декларације у свим градовима и општинама Србије, са низом мера практичне локалне породичне политике и подршке трудницама, породиљама, младима и старима, вишедетним породицама…

Такође, Двери су откриле строго чувану тајну да је Александар Вучић лично обећао холандском министру спољних послова приликом његовог боравка у Београду у новембру месецу да ће се геј парада код нас одржати у мају 2014. Ово није пренео ниједан медиј у Србији, али је јавно обелоданио холандски министар по повратку у Холандију, коментаришући како му је Вучић, идући у сусрет и док још није стигао ништа ни да га пита, унапред рекао да „зна шта га мучи и лично му обећао одржавање геј-параде.

Зато желим да поручим Вучићу да то неће ићи тако лако како је он замислио. Породични људи Србије које Покрет Двери организује опет ће се побунити против одржавања педербала у Београду, а када се Двери буду питале и одлучивале у држави, применићемо руско законодавство и забранити сваки вид промоције хомосексуализма.

 Како оцењујете економску политику реконструисане владе и новог министра финансија Лазара Крстића?

– Економска политика Владе Србије не постоји. Србија је под економском окупацијом и налази се у статусу колонијалне привреде, која служи странцима за експлоатацију природних и привредних богатстава наше државе. Нови министар, као и сви министри финансија и  привреде у последњих 13 година, представљају неку врсту колонијалних управника који Србију воде у стечај, како би потом распродали преостала природна и привредна богатства. Њихова улога је да се Србија даље задужује код ММФ-а и Светске банке, да и даље цвета увознички лоби и да Србија увози све оно што овде може сама да произведе, да се угуше све домаће банке, фирме и производња у опште, како би се на крају странцима распродало преостало: пољопривредно земљиште, Телеком, ЕПС… Због тога је доведен Лазар Крстић, као посвећени члан тајних ложа америчких универзитета, да би наставио посао економских убица пре њега: Влаховића, Питића, Ђелића, Цветковића, Динкића…

Bosko-Obradovic-dveri

Како гледате на најаву новог Закона о раду?

– Нови закон о раду оголиће до краја и власт и синдикате. Видећемо да имамо власт која не преза од кршења радничких права, олакшава дељење отказа радницима и смањује њихову заштиту од послодаваца и примања приликом одласка на боловање, забрањује штрајк и уводи друге облике неслободе, односно радничког ропства. И то је у функцији странаца који Србију користе за јефтину радну снагу мултинационалних компанија и заштићени су као бели медведи: њима се даје 10.000 евра за новоотворено радно место, њима никада не улазе инспекције рада и екологије, а они исисавају капитал и профит и износе га из Србије… На овој теми коначно ће бити раскринкани и сви лажни синдикални лидери који су добро плаћени пиони власти, који служе да спрече уместо да подигну радничке протесте и синдикалне буне против овакве власти.

Зато је Покрет Двери ових дана своју предизборну кампању за 2014. годину започео управо са новим економским манифестом, који доноси револуционарни заокрет у вођењу економске политике и једино је решење за економски спас Србије. Двери се залажу за радикална решења која једино могу зауставити банкрот државе и спасити домаћу привреду.

 То су, између осталих, следеће мере: прекид даљег задуживања државе и сарадње са ММФ-ом, напуштање ЦЕФТА-споразума, српске економске интеграције и заступање искључиво само српског економског интереса, односно реципроцитет у билатералној сарадњи са суседним државама, посебно Словенијом и Хрватском, замена увоза домаћом производњом где год је то могуће и царинске баријере за стране производе који се могу производити у Србији, додатно опорезивање страних банака и формирање Развојне банке Србије, обнова ЗОП-а (Завода за обрачун и плаћање), закон о испитивању порекла имовине свих политчара и тајкуна од 1989. до данас и одузимање имовине стечене криминалом и корупцијом, забрана продаје странцима у већинско власништво јавних предузећа, пољопривредног земљишта, извора пијаће воде, бања, рудника, речних токова, Евроазијске интеграције: на руској и источној страни света данас се налази много веће тржиште, за нас отвореније (у случају Русије 99% домаћих производа извозимо без царине), тамо се праве нови инвестициони фондови, могу добити повољнији кредити и очекивати већа економска сарадња…

Последња тачка је и најважнија: Двери се залажу за прекидање процеса уласка Србије у ЕУ и окретање ка Русији, Царинској Унији, ОДКБ-у и евроазијским интеграцијама уопште. У овом тренутку Двери су једина политичка снага у Србији која у свом предизборном програму има ову тачку, која представља политичку будућност света. Једном речју, Србија треба да крене путем Украјине, одбаци ЕУ и окрене се Русији, а Русија ће помоћи Србију као што је помогла и Украјину са 15 милијарди долара.

Stop GMO_6

Најављује се и легализација узгајања ГМО култура у Србији?

– Пре тачно годину дана смо покренули велику кампању ГМО неће проћи, са циљем да спречимо промену постојећег Закон о ГМО и режимски план да под притиском из Светске трговинске организације и ЕУ дозволе дистрибуцију и трговину семена и хране који садрже ГМО. Уз подршку нашег познатог агроекономисте проф. др Миладина Шеварлића широм Србије покренули смо градове и општине да се на нивоу локалних самоуправа усвоје декларације против ГМО на њиховој територији. Чачак је био први град где је на иницијативу одборничке групе Двери ова декларација усвојена још 30. јануара 2013. године, а пре неколико дана Крагујевац је постао 100-ти град у коме је усвојена слична декларација. То значи да је више од половине становништва и територије Србије на овом својеврсном народном референдуму гласало против увоза ГМО семена и хране.

Да ли је у интересу нашег здравља, заштите животне средине, домаће привреде и пољопривреде, да се дозволи увоз и трговина семеном и храном који садржи ГМО? Разуме се да то није наш интерес. Чији је то онда интерес? Искључиво страних мултинационалних компанија попут америчког „Монсанта”, које производе ГМО семе и храну, и домаћих ГМО лобиста који очекују велике зараде од лобистичких активности да се постојећи закон промени.

 Да ли је 2013. изгубљена година за Србе?

– Ово је још једна у низу година у којима су српски народ и држава доживљавали само поразе. У Србији влада тотално помрачење медија, нема више могућности за суочавање власти и опозиције на националним фреквенцијама, режим влада искључиво медијима и лажним обећањима, изборна воља грађана Србије је изнова прекршена и налазимо се у једној врсти велике смутње, са опасним тенденцијама даљег економског и социјалног урушавања. Ако се томе дода и захуктали процес предаје Косова и Метохије и погубног хрљења у ЕУ по сваку националну цену, онда је ово била година драматичних пораза и великог разочарења.

Посебно треба нагласити и одсуство опозиције. ДС, УРС и ЛДП не могу се ни сматрати опозицијом, јер деле исти систем вредности и политичке ставове као и владајући режим. Остаје нада да Покрет Двери, као једина истинска опозиција Николићу, Дачићу и Вучићу, у 2014. години артикулише широки народни опозициони фронт и комплетну алтернативу постојећој власти. У овај фронт позвани су сви они који се нису предали и продали овој власти: родољубиве снаге појединаца, политичких и друштвених организација, слободних синдиката и удружења привредника и пољопривредника, који схватају да је ово време обједињавања и сабирања свих патриотских гласова на заједничку изборну листу која ће се супротставити овом издајничком режиму – закључује Бошко Обрадовић.

(Теша Тешановић, Алексеј Димитријевић – Србин.инфо)