Прочитај ми чланак

Зашто Вучић истиче да неће сви морати да приме вакцину за корону?

0

Многи као да су одахнули када је Александар Вучић синоћ изјавио да ће вакцину за корону морати да приме само лекари, полицајци и војници, а "остали како хоће".

На први поглед се чини да ипак нећемо морати да се боримо против невиђеног кршења људских права у новијој историји, али разлога за оптимизам нажалост – нема.
 
Није Вучић ово изјавио због тога што неће моћи да набави велики (потребан) број вакцина у наредном периоду. План је много подлији. Уместо да се у старту инсистира на присилној вакцинацији целог становништва и тако ризикује народна побуна, режим прибегава тактици и припреми прогона који ће уследити касније.
 
Најпре је потребно вакцинисати лекаре који лече људе и органе присиле над људима – војску и полицију. Затим следе „меки притисци“: ако нисте вакцинисани, нећете моћи да путујете ван граница, послодавац ће имати права да вам уручи отказ јер невакцинисани угрожавате пословање компаније, а лекари (они који су вакцину већ примили) неће моћи да вас приме у здравствене установе јер сте „извор заразе“.
 
Ако у обзир узмемо чињеницу да ће део становништва добровољно да се вакцинише, а да ће део то учинити под „меким притиском“ као што је то наведено у претходном пасусу, долазимо у ситуацију да ће у једном тренутку већина грађана Србије бити вакцинисано против Ковида-19.
 
Тек тада на сцену ступа репресивни и противуставни закон, који је самозвана Скупштина Србије усвојила прошле недеље, а који министру здравља даје право да прогласи присилну вакцинацију целог становништва.
 
Тада ће већ пелцована војска и полиција моћи да учествује у нацистичком походу над слободарском мањином у овој земљи. Преостали „последњи Мохиканци“ ће тада имати знатно мањи капацитет да се одупру у одбрани својих људских права.
 
Ако у обзир узмемо чињеницу и да нелегална премијерка Ана Брнабић најавује полицијски час од 1. децембра, последњи је моменат да се овај народ пробуди и освести. Никакав вирус не може да буде оправдање за увођење тоталитаризма, уништавање економије и људских права, али и спречавање људи да се лече од других болести, које ових дана неометано „косе“ Србијом.
 
Последњи је час. Устани понижена људска расо.