Прочитај ми чланак

Вучић и Мило у акцији: Гушење народне побуне у ЦГ, кување Амфилохија

0

Показало се да је времешни црногорски митрополит Амфилохије Радовић озбиљан проблем и за Мила Ђукановића и Александра Вучића. Ко је и сумњао да је тако, ових дана се разуверио, јер је на апел 83-годишњака на улице Црне Горе у последњих седам дана изашло готово све што се „крсти с три прста“.

Масовне, мирне и молитвене шетње верника у Црној Гори празник су за очи добронамерног света и Срба ма где живели, јер су верници Црне Горе показали да су спремни достојанствено да бране светиње, које им режим Мила Ђукановића отима законом.


Ђукановић и Вучић не могу мирно да гледају улице црногорских градова, на које се слило толико људи последњих дана. Први, јер је добио потврду свега, на шта су му добронамерни из његове партије указивали, пре него што је Закон о слободи вероисповести и кренуо у скупштинску процедуру. Други, јер је преко тих истих призора схватио кога већ месецима „дави“ путем медија, које контролише, али и на терену, и колико људи има против себе за политику према Косову и Метохији. Видео је да и уз његово ћутање и нереаговање Срби Црне Горе на величанствен начин бране своје светиње.

Вест да председник Србије долази на север Црне Горе на Бадњи дан, не би била чудна, да није неколико факата. Александар Вучић за седам година своје власти никада званично није посетио Црну Гору, са чијим се председником што јавно, што тајно често састаје. Вучић, како јављају медији које контролише, долази на север Црне Горе, дакле не на Цетиње, где митрополит Амфилохије традиционално налаже бадњаке.

Упућени кажу да је север изабран намерно, јер на северу служи епископ Јоаникије, кога би овим доласком требало конфронтирати са митрополитом. И треће, не мање важно, за све време трајања Вучићевог театралног пренемагања око новонастале ситуације у Црној Гори, све уз чувену реченицу да неће ништа ни о коме лоше да каже, медији које контролише разапињу Амфилохија, подваљујући му договор са Ђукановићем о отимању храмова, проглашавајући га издајником Срба у Црној Гори.

Одласком у Црну Гору на Бадњи дан Вучић би брендирао Андрију Мандића као најсрпскијег међу Србима Црне Горе, који кажу да је захваљујући и његовим политичком (не)деловању Ђукановић толико дуго на власти. Није мало оних који у свему томе виде анекс договора Вучића и Ђукановића, који представља контролу политичких Срба у Црној Гори.

Писмо које је потписало сада и више од 88 тзв. интелектуалаца није произвело никакав ефекат, протести су и даље масовни, достојанствени и мирни. Баш онакви на какве Ђукановић, а ни Вучић, уз све своје инсајдере по терену, па и у митрополији, нису рачунали.

Третман масовних окупљања верника у Црној Гори од стране режимских медија у Србији даје за право свима који верују да се све дешава у договору Вучића и Ђукановића. У супротном, како објаснити да РТС о овим догађајима извештава у само 15 секунди, и то у другом делу дневника.

Председник Србије, како је објављено, има и благослов патријарха за одлазак у Црну Гору. Ако је то тачно, онда је и Иринеј Гавриловић саучесник у покушају дисквалификације свог митрополита, али и верника у Црној Гори. Најбројнији су они који кажу да ако Вучић заиста иде на север Црне Горе за Бадњи дан, да је благослов за одлазак добио од Мила Ђукановића. Он, кажу, Нову годину слави у Мајамију.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!