УКЛЕТА ТОРБА МИЛАДИНОВИЋЕ ЗАВИЛА У ЦРНО: Препукло срце брату покојног возача …

0

На сеоском гробљу у Великом Лаолу у петак је сахрањен Зоран Миладиновић (55), возач аутобуса из овог места.

Он је преминуо у четвртак после вишедневне коме, у којој је био откад га је напао отац једног од његових путника. До вечне куће испратили су га породица, рођаци, пријатељи, комшије, као и колеге из компаније „Арива Литас“, који су организовано дошли на сахрану.

Foto: Depositphotos

У Општу болницу у Пожаревцу, несрећни возач, примљен је 24. новембра. Њега је на перону главне аутобуске станице у Пожаревцу, после вербалне расправе, физички напао Д. М. (56), из Великог Градишта, револтиран јер је, наводно, из пртљажника аутобуса нестала торба његовог сина. Из Пожаревца, без свести, Зоран је хитно превезен у Београд, где су се лекари борили за његов живот пуних 16 дана. Осумњичени Д. М. је побегао са лица места, али га је полиција истог дана увече ухапсила и одређен му је притвор од 30 дана, због сумње да је починио кривично дело насилничко понашање, за које је законом запрећена казна до пет година. Засад, тачан узрок Зоранове смрти још није саопштен.

– Ништа конкретно о узроку смрти не могу да кажем, све док не стигне званичан извештај обдуцента – рекао је Данко Николић, директор Опште болнице у Пожаревцу.

Према причама Зоранових комшија, он је био добар и вредан човек и преминуо је, како кажу, „на правди Бога“.

– Настрада наш Зоран ни крив, ни дужан, и то због неке торбе која је касније нађена у аутобусу. Да је знао да се не враћа из Словеније, где је раније возио камион. И старији брат Ненад му је преминуо пре девет дана, издало га срце због Зоранове коме – кажу нам комшије.

Зоран и Ненад родом су из Петровца на Млави, где су њихови сада покојни родитељи били чувени мајстори за бурек. Зоран је у Великом Лаолу живео са супругом, сином, ћерком, снајом, унучетом, тастом и таштом.

Возачи „Ариве Литас“, видно потресени због Зоранове преране смрти, кажу да је он био диван колега и одличан возач.

– Возачи аутобуса су незаштићени, свако може да их вређа и напада, па онда под стресом морају да возе и брину о пуном аутобусу путника. Наш колега настрадао је потпуно недужан, али се надамо да ће се у његовом случају све истражити и да ће правда бити задовољена – рекле су нам неке Зоранове колеге.

Околностима и узроцима његове смрти сада се бави Основно јавно тужилаштво, које чека извештај са обдукције. У зависности од тога шта је у њему наведено, знаће се за које кривично дело ће нападач на Зорана бити терећен.

У главној улици у Великом Лаолу свуда тужна „слика“ – излепљене Зоранове али и умрлице његовог брата Ненада. Зоранове колеге штампале су посебне умрлице које су поставили на аутобусима на редовним линијама, у којима су навели „трагично преминуо на свом радном месту“.