Прочитај ми чланак

Три су године како Вучић крије 2 минута снимка са рампе

0

На данашњи дан пре три године догодила се саобраћајна несрећа на наплатној рампи "Дољевац" у којој је трагично настрадала Станика Глигоријевић, а петоро људи је повређено. У несрећи је учествовао тадашњи директор Коридора Зоран Бабић, а његов возач Дејан Станојевић, за ког се тврди да је оправљао возилом, осуђен је на 4 године и 6 месеци затвора. Несрећа је снимљена сигурносним камерама са наплатне рампе, али јавност никада није видела два минута поменутог снимка, за које председник Србије Александар Вучић тврди да је страшан.

– Што се тиче снимка, ја сам лично посетио породицу настрадале жене и замолио човека и рекао му „Не препоручујем Вам да гледате снимак, кад год хоћете можете да дођете да погледате снимак“ – изјавио је Вучић у децембру 2019. године и навео да је снимак ужасан.

Foto:Screenshot

Адвокат Божо Прелевић, који заступа породицу преминуле Станике, затражио је на почетку суђења да се на основу повреда возача и путника у аутомобилу који је ударио у ауто погинуле Станике Глигоријевић утврди ко је био за воланом, јер како он каже, Бабић има типичну повреду коју би у оваквој несрећи задобио возач, док наводни возач таквих повреда нема.

Вучић, након што је рекао да је видео снимак и да је ужасан, те да породица настрадале може да га погледа, одједном је променио плочу, па изјавио да не поседује поменути снимак.

– Никакве надлежности немам, нико ме није питао, нико ме ни за шта није позвао, то морате да питате неке друге надлежне органе. Ја ћу само да поновим свим људима, ако неко стварно мисли да бих ја или било ко други, штитио некога ко је убица на било који начин или да бих рекао „Еј, Бабића немојте да осудите, него осудите његовог возача“, онда то такође много више говори о онима који то мисле него о мени – нагласио је Вучић.

Адвокат Прелевић је напоменуо да би требало покренути поступак против Вучића, јер је код себе имао и гледао снимак, као и против оног ко му га је доставио.

– Постоји један човек који је гледао комплетан снимак и он не да та два минута. Без њих истина не може да се утврди. Јер, окривљени каже да је он возио, Бабић каже да је окривљени возио, а снимак који је достављен тужилаштву и суду је исечен. Да би се утврдиле чињенице потребан је комплетан снимак, који је нестао и који неко држи. Такво ускраћивање доказа тужилаштву и полицији, па самим тим и суду, представља недозвољену радњу, односно кривично дело, које регулише члан 336. став 2. Кривичног законика. Тужилаштво би требало да покрене поступак против одговорних, а то је председник државе, који је по сопственом признању имао и гледао снимак, као и онај ко му га је доставио – истакао је Прелевић за Данас.

Ни након три године исечених два мунута снимка нико у јавности није видео (осим Вучића), па се поставља питање шта се толико битно десило у та два минута, да јавност не сме да зна?