Прочитај ми чланак

СТРАДАЛИ СИН ИМ СЕ ПРИКАЗАО У ЛИКУ АНЂЕЛА: Поклонили кућу и имање цркви

0

Породица Марић из Беле Реке даровала кућу и имање епархији шабачкој. Епископ Лаврентије освештао 38 ари на којима ће се градити нова богомоља.

ПОРОДИЦА Марић – Слађана и Милош, са сином Урошем – из Беле Реке је Епархији шабачкој даровала кућу и 38 ари плаца на којем ће, како је најављено, бити подигнута црква.

Епископ Лаврентије је са свештенством из Мачве и Поцерине освештао локацију будућег храма и крст постављен на месту предвиђеном за градњу, а присутни су били не само поменути дародавци и њихових најближи, већ и мноштво житеља овог и суседних села.

Марићи су, иначе, трагично изгубили сина Филипа који је са непуних 17 лета пре две године страдао у удесу, док се са другом – који је такође погинуо – враћао из суседног Липолиста.

Мајка Слађана се после ненаданог губитка за утеху молила на Острогу, а по повратку из манастира посвећеног Светом Василију јој се, каже, син Филип приказао у лику анђела…

– Марићи су одмах потом контактирали са нама и изразили жељу да Српској православној цркви дарују кућу и земљу за богомољу – каже архијерејски заменик у Епархији шабачкој протојереј-ставрофор Мирко Вилотић.

ИМЕ ПО АПОСТОЛУ

Уочи скорог почетка радова, већ се зна да ће будућа црква бити посвећена Светом апостолу Филипу, а породица страдалог младића верује да ће тако вечно живети и сећање на њиховог члана који је добротом био заслужио да постане не само њихов, већ и љубимац читавог овог краја.