Прочитај ми чланак

Проф. Калајжић: Дачић и Вучић, украјинске крпе

0

Да су америчке, шћифтарске и још понечије крпе, знали смо одавно. Како се Србија сагињати „неће“, показао је Цоби кад је повукао све војске са свих српских територија и оставио народ за клање. Знамо и то да је Србија наводно војно неутрална држава. Замало да заборавим – и независна! Али нисмо знали да је газда Србије украјински амбасадор В. Толкач! Није Владимир, него Володимир, као што је Александар Олександар. То су те „аријевске“ генетске разлике ....

„Амбасада Украјине у Републици Србији, бр. 61314/22017-110969, Београд, 18 септембар 2023.

Свим дипломатским мисијама акредитованим у Републици Србији (осим агресорске државе Руске Федерације и њеног сателита Белорусије).

……. држављани Републике Србије, Горан Петронијевић, Горан Шимпрага и Срђан Перишић, у периоду од 26. августа до 10. септембра 2023. суделовали су као „посматрачи“ на илегалним „изборима“ које је организовала руска окупаторска администрација на привремено окупираним територијама Украјине. 

……. с тим у вези, амбасада Украјине у Републици Србији, апелује на дипломатска представништва наших партнера у Београду да иницирају увођење санкција против наведених грађана …..“

Оригинал дипломатског дописа можете у целости прочитати у додатку.

Дакле, амбасада Украјине у Србији, без да је о томе обавестила Министарство спољних послова Републике Србије и без консултација, како иначе налаже протокол, одаслала је службени допис осталом дипломатском присуству у Србији (осим, како наводе, „окупатору Русији и сателиту Белорусији“), да покрену процедуру увођења санкција грађанима Србије! 

Ова нечувена дрскост и дипломатски скандал долазе у тренутку кад Вуле више ни не покушава да сакрије слање оружја у Украјину и кад прва дама испоручује „хуманитарну“ помоћ, а баршунасто увођење нових и нових санкција Русији постала је рутина. На снимцима видесмо да је као усрани голуб недавно трчкарао за Зеленским који не хтеде да се окрене и разговара. Видели смо га и како шени на вашингтонској хоклици. Видели смо и да је Хил газда Србије. Видесмо и како „не да“ Газиводе. Видесмо и доживесмо свашта, па чак и Аустро-Угарски ултиматум Србији ….

Ал’ још не видесмо да комплетном дипломатском кору у Србији командује Толкач! И то игноришући основни кодекс дипломатског понашања и деловања у земљи домаћина! Да има државе и да има дипломатије, Толкачу би одмах био суспендован агреман и дат рок од 48 сати да напусти Србију!

Наравно, Дачић и Вуле покушали су да срамоту и ниподаштавање Србије у сред Београда сакрију од јавности. После Куртија и његових санкција Србији, сада је и Толкач кренуо да нас дисциплинује. 

И може му се кад су издајници и њихова мафија свели државу на криминалну прчију у замену за истресање туђих слина и шетање Диорових торбица од много хиљада еура.

На то су нас довели, на то смо спали! А ви ћутите и даље! И само се шетајте и гласајте!

Проф. Давор Калајжић