ПОГЛЕДАЈТЕ – неки Београђани у чуду: Зар могуће да православци живе у Београду?

0

Преносимо позив православне организације „Породични сабор” која већ традиционално у септембру организује манифестацију под називом „Недеља породичног јединства”, и која ће ове године трајати од 22. до 28. септембра.

У центру Београда, испред храма Светог Саве на Врачару, се данас у суботу, 28.09.окупио српски православни народ, пред почетак православне Породичне литије која се након тога кретала централним улицама главног града у оквиру „Породичног сабора“ под називом „Недеља породичног јединства”.

FOTO: SRBIN.INFO

Литија је ишла од храма Светог Саве, преко споменика Великомученику руском Цару Николају Другом Романову, до Саборне цркве.

На том путу православни народ се сусретао и са чуђењем Београђана, поготово оних који су у улици Краља Милана учествовали у Роладијади – по изгледу неки грађани Београда још не могу себи да представе да у главном српском граду и даље постоји верујући православни народ, који се Богу мори, и од Бога тражи спасење.

У центру Београда, испред храма Светог Саве на Врачару, полако се окупља српски православни народ, пред почетак Породичне литије која ће се кретати централним улицама главног града у оквиру „Породичног сабора“ под називом „Недеља породичног јединства”.

Окупљени православни верници одају пошту икони која је посвећана свештеномученику цару Николају II Романову, великом српском добротвору и спасиоцу који је сачувао српски народ од унишетња у Првом светском рату.

FOTO: SRBIN.INFO

У оквиру манифестације, организују се предавања угледних интелектуалаца, као и породична Литија од Храма Светог Саве до Саборне Цркве.

ПОРОДИЧНА ЛИТИЈА У СУБОТУ 28. 9. 2019. у 12 часова

Литија ће ићи од храма Светог Саве до Саборне цркве, с почетком у 12 ч, када почиње акатист Пресветој Богородици.

Позивамо све породичне људе да узму учешћа у литији!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!