НОВИ НАПАДИ НА СРБЕ У ХРВАТСКОЈ: Код Задра каменоване куће повратника

0

Задарска полиција саопштила је да истражује инцидент у којем су по наводима СДСС у суботу рано ујутро у Биљанима Доњим каменоване куће неколико српских повратника.

Из полиције је саопштено да је у суботу око 13 сати од 60-годишњег хрватског држављанина примила накнадну дојаву о нарушавању јавног реда и мира у Биљанима Доњима које се догодило око четири сата ујутро, преноси Хина.

Након те дојаве на место су одмах упућени полицијски службеници, рекли су у задарској полицији, наводећи да настављају с прикупљањем информација како би се утврдиле све околности.

Саборски заступник СДСС Борис Милошевић рекао је да су у суботу у Биљанима Доњим каменоване куће неколико српских повратника, уз претње и вређања на националној основи и да су тај догађај мештани пријавили након чега је направљен полицијски извештај.

Нови инцидент у Уздољу код Книна

Испред кафића „Петко“ у Уздољу код Книна, где су сплитски хулигани недавно напали госте и власника српске националности, поново је дошло до провокација, преноси портал Новости.

Припадници једне од навијачких група, како се наводи вероватно Бед Блу Бојс, поред кафића у Уздољу су поставили транспарент „Милораде, то се не заборавља“.

Новости наводе да су на путу за Сплит, на утакмицу Хајдук-Динамо, припадници једне од навијачких група, стали поред кафића у Уздољу и развили транспарент. Група мушкараца је испред кафића Петко у Уздољу, где су 21. августа маскирани припадници Торциде напали посетиоце који су гледали утакмицу Црвене звезде, поставила транспарент на којем је писало „Милораде, то се не заборавља“.

Осим овог великог транспарента, група мушкараца, за коју неки медији пишу да су припадници навијачке скупине БББ, која је тог дана ишла на утакмицу Хајдук-Динамо у Сплиту, развила је и још два натписа следећег садржаја: „Боричевац – 11 стараца, 44 жене и деце, Босанско Грахово – 62 жртве, Бротиња – 37 жртава, Жупа Дрвар – потпуно побијена, Крњеуша – 200 жртава, Кулен Вакуф – 900 жртава“ и „Пијетет са жртвама увијек је у нама; убојства дјеце, жена и старијих без имало срама“.

Један локални становник за Новости је потврдио да су се мушкарци довезли у аутомобилима загребачких регистрација, а локална полицијска управа је навела да су полицајци тог дана чували поменути објекат, али да није било пријава ремећења јавног реда и мира.

Становник, који је желео да остане анониман, рекао је за Новости да на овом подручју након тих инцидената влада несигурност и страх међу становништвом.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!