Прочитај ми чланак

НАПАЛИ СРБЕ! Албанци пуцали у Гораждевцу, горели аутомобили и трафике

0

siptarsko nasilje na kosovu gorazdevac

На подручју Гораждевца код Пећи на Косову и Метохијии непознате особе албанске националности извршиле су више оружаних напада, али нико није повређен.

„Око 03.00 часова дошло је до опште пуцњаве и том приликом је срушен споменик жртвама НAТО бомбардовања у центру Гораждевца (преполовљен на пола)“, потврђено је телевизији Мост у Канцеларији за Косово и Метохију.

Пуцано је и на кућу Саше Петровића из Гораждевца, запаљен је аутомобил чији је власник Србољуб Колашинац, паркиран испред његове куће и запаљена је трафике породице Вукашиновић из овог села.

Припадници окупаторско-шиптарске полиције од јутрос су распоређени на подручју Гораждевца и околине, док је код тамошњег становништва српске националности завладао страх.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић осудио је инцидент у Гораждевцу у којем је рано јутрос пуцано на неколико кућа, возила и споменик у центру тог метохијског села и позвао Србе да не одговарају на провокације.

„Најоштрије осуђујем јутрошњи терористички напад албанских екстремиста на Србе и њихову имовину у Гораждевцу. Позивам све Србе на Косову и Метохији, посебно наше сународнике у Гораждевцу, да сачувају присебност и не одговарају на провокације албанских екстремиста“, истакао је Ђурић.

И градоначелник Северне Митровице Горан Ракић осудио је јутрошњи инцидент у Гораждевцу, оценивши да они који стоје иза тога желе етнички чисто Косово.

Скрнављење споменика, уништавање имовине и угрожавање живота Срба у Гораждевцу је црвени аларм који указује на положај Срба на Косову и Метохији, оценио је Ракић у саопштењу.

Извор: Курир