Прочитај ми чланак

Додик:Самосталност Републике Српске биће одговор на резолуцију о Сребреници

0

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Република Српска, као одговор на резолуцију о Сребреници, покренути поступак самосталности.

Поносан сам на одлучност да спроведемо мере по питању самосталности, рекао је Додик на конференцији за новинаре, преноси РТРС. Истакао је да је елита босанских муслимана резолуцијом о Сребреници постигла озбиљан ауто-гол.

Геноцид у Сребреници се није десио, да јесте не би било потребе да се стално намеће та тема. Пресуде судова се односе на појединце, а не на народ, казао је Додик.

Према његовим речима, на простору Сребренице од 1992. до 1995. године погинуло је 4.100 Муслимана, а нигде се не спомиње између 2.500 и 3.500 Срба који су тамо убијени.

Геноцид је измишљотина која ће нас раставити. Покушавају да нас приморају да останемо и поред чињенице да нас блате. Од Сребренице желе да направе синоним за геноцид, а и даље се не зна колико заправо има погинулих, рекао је Додик.

Он је поручио да је Република Српска стабилна и способна да се заштити од свих напада и да никакви разговори о прихватању резолуције о Сребреници неће постојати.

Мирна подела је једино решење за све народе у БиХ. Централна изборна комисија БиХ је узурпирала надлежности које припадају Републици, а Изборни закон Српске је у складу са Уставом, казао је Додик.