Прочитај ми чланак

КП.РУ Хистерија Западних медија због проруских митинга и Народних патрола у Србији

0

- Зашто "светска жаба-крастача" напада српски друштвени покрет "Народне патроле"? Руски филозоф Константин Крајлов сковао је крилатицу "светска жаба-крастача". Овај појам означава неформално јединство разних западних људи и организација по питањима који су битни за њих, пише за најтиражнији руски лист „Комсомољскаја правда”, Едвард Чесников. А затим је у свом чланку написао:

„На пример, ту је британска премијерка Лиз Трус, ту је бивша литванска председница Далија Грибаускаите, ту је Ненси Пелоси, која последњих месеци председавајући Представничког дома америчког Конгреса. Они су из различитих земаља, имају различите одеће, чак могу да се свађају једна са другом око одређених појединости. Али у главној ствари – од геј парада до антируских санкција – оне су дирљиво монолитне.

А заједно са њима у свакој од земаља, исту једногласност демонстрирају хиљаде, а можда и десетине хиљада свих врста ентитета: „демократски“ медији, „прогресивни“ активисти, „независни“ блогери – као и „невладине организације“ које им све повлађују.

Такво царство сличног ума могуће је само под тоталитарним системом, као што је садашњи Запад, који веома подсећа на СССР. Само не победнички Стаљин, већ трули Хрушчов, са кампањама погрома и „колективним писмима осуде од обичних радних људи“ упућеним Пастернаку, Бродском и другим руским генијалцима.

Сада „светска жаба-крастача“ води исту кампању погрома против Срба. У случају да је ико заборавио, пре тридесет година Запад је гранатирао њихову земљу са осиромашеним уранијским пројектилима, организујући „хуманитарна бомбардовања“ и раскомадајући њихову државу (бившу Велику Југославију) и њене становнике (случај узимања  живих органа од Срба у терористичким логорима на Косову), тако да је чак и Јељцинова Русија, опијена либерализмом, бојажљиво ипак узвикнула:

„Побогу, шта то радите!?“

Према томе, Срби можда немају хлеба – али имају осуде. После фебруара 2022. године, у Београду и другим градовима готово сваког месеца одржавају се масовне демонстрација подршке руској браћи. На крају, у септембру, одмотана је највећа руска застава на свету – дуга пола километра.

Међу организаторима скупова је и српски друштвени покрет „Народне патроле“. Ако сте либерални активиста, који се бори  за геј параду и чланство у ЕУ, одмах ће вам бити додељена коверта пуна долара преко западних „темеља за демократију“ (не шалим се); али, за разлику од њих, „Народне патроле“ су спонтани пројекат, без динара новца, без подршке у медијима и од стране државних функционера.

Настале спонтано, да би патролирале стамбеним насељима, где се криминал повећао након што Србија није имала среће, па се нашла насред „балканске руте“, која треба да испоручи мигранте са Блиског истока у Европу.  Отуда и име овој организацији.

Текст „Хистерија Западних медија због проруских митинга и Народних патрола у Србији” Србин.инфо је превео са руског листа  (Комсомољскаја правда – КП.РУ).
Ово је најутицајнији руски дневни лист.
КПРУ има тачно 95 година традиције и Путин прво њега ујутру има на столу – то је његова изјава.

А ово су само делови из мејнстрим медија у Србији:

„Српски ултра десничари (овде се ради о „Народној патроли“ ) уз помоћ Кремља потресају Балкан“ … Да, видели смо те активисте. говорили су о „подршци из Русије“ као у оној анегдоти: „Где могу да добијем свој део?“.

Ево и чланка у ауторитативном београдском недељнику Време (сви већи медији у региону су или директно у власништву западних медијских холдинга, или послушно прате партијску линију):

„Народна патрола насликала је графите у Београду у част Дарије Дугине: још један чин солидарности са руском агресијом.“ (Тако је, испоставило се; одавање почасти сећању на девојку филозофа коју су у 29. години убили терористи због њених патриотских ставова сада је злочин.)

А британски Гардијан, такође, слично пише – методологија је иста:

„Српски ултра десничари подржавају руску инвазију“.

А затим следи читаво излагање о једном од лидера „Народних патрола“, Дамњану Кнежевићу за кога кажу: „Непријатељ је демократије, агент Кремља, дао је интервју РТ-у и КП.РУ.“

Непотребно је рећи да такво извештавање има учинак одличне рекламе за Народне патроле међу обичним Србима: ако сама „светска жаба-крастача“ пљује новински отров по њима, онда дефинитивно има нечега у тим патриотским момцима. И сваки нови проруски скуп „Народних патрола“ окупља више људи него претходни. Упркос томе што за разлику од београдске геј параде, такви њихови догађаји се не могу да промовишу у великим медијима.

Зато је данас Дамњан Кнежевић прави херој, као и Срби који су се у Први светски рат борили против надмоћне аустроугарске војске. Српски прозападни званичници га сматрају непријатељом; пљују га либерални медији, док је сва „подршка Кремља“ према њему ограничена на пар интервјуа у већ поменутим руским медијима.

Али зато је светска жаба-крастача“ хистерична. Он разуме да ово није неки плаћени активизам, већ прави глас народа. А када вас истина прати ( реч која се не може ни превести на енглески), онда се не плашите ниједне прекоокеанске жабе-крастаче.

А ти пријатељи, који излазе због нас Руса на улицама ризикујући одмазду, су јачи од хиљаде „скупова против руске агресије“, на којима активисте дугиних боја терају по наређењу”.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!