Прочитај ми чланак

Косовска Митровица: На аутомобилима са српским таблицама освануле претеће поруке

0

На аутомобилима у Косовској Митровици, углавном оним са српским регистарским таблицама, овог јутра су освануле претеће поруке у виду одштампаних пробних РКС таблица, а којима се позива на то да се исте не ваде.

Дејан Недељковић из Косовске Митровице објавио је јутрос на Твитеру да је на више аутомобила у граду затекао закачене одштампане пробне РКС таблице са порукама на њима „А ЗА ОВЕ ТАБЛИЦЕ Ј****О ВАМ МАМИЦЕ“, преноси Коссев.

Недељковић је ове поруке протумачио као упозорење онима који су спремни да изваде пробне таблице.

„Неко упозорава Србе са Севера да ако пристану на плаћање пробних таблица од 5 евра (јер мора да путују на јужну страну) страдаће мајка“, написао је Недељковић.

КоССев се у међувремену такође уверио да су сличне поруке постављене на аутомобилима у више делова града.

На онима које смо затекли јутрос, налази се одштампана пробна РКС таблица са великим натписом „СТОП“.

У међувремену смо ступили у контакт са полицијом региона Север, која међутим није имала никаква сазнања о овоме.

Подсетимо, косовска влада забранила је од 20. септембра коришћење српских регистрских таблица на територији Косова, како оних који се воде на градове у централној Србији тако и градова на Косову и обавезала власнике оваквих возила да изваде пробне РКС таблице.

Међутим, на Северу Косова и даље се возе аутомобили са српским регистарским таблицама.

Подсетимо, пре свега неколико дана, у Зубином Потоку је, како је потврдио косовски МУП, запаљен Центар за регистрацију возила, а две екплозивне направе истог дана бачене су на зграду ИНТЕЛ-а у Звечану у којој се такође налази Центар за регистрацију возила.