Прочитај ми чланак

Хаос на граници Хрватске и Босне: Полицајци пријавили да су мигранти пуцали на њих

0

Специјалци који дежурају на граници Хрватске с БиХ на подручју Карловачке жупаније пријавили су својим надлежнима да је из групе миграната коју су јуче у поподневним сатима одвратили у Босну и Херцеговину према њима пуцано из ватреног оружја, сазнаје Јутарњи лист.

Прва пријава у ПУ карловачку дошла је око 15.40 сати, а у њој су припадници СЈП Осијек пријавили да су одвратили групу миграната у пограничном месту Корански Луг на подручју Цетинграда, села које се налази на самој граници с БиХ.

Јесу ли према њима запуцали мигранти, можда кријумчар или неко трећи, за сада није познато, али би могло бити ускоро, јер полиције ове две државе истражују случај.

Осјечки специјалци наводе да је пуцањ стигао након што је група одвраћених миграната кренула у БиХ од саме линије разграничења две државе. Сами чин нису видели, али су зачули пуцањ из ватреног оружја, а затим и звук зрна које је погодило грану у крошњи на хрватској страни, у непосредној близини хрватских полицајаца, преноси Јутарњи.

Након овога догађаја, истог поподнева и сплитски специјалци, који такође дежурају на том терену, су пријавили да су чули још два пуцња на БиХ страни границе, но за разлику од својих колега из Осијека, кажу да није било назнака да би пуцњеви били усмерени према њима.

Упркос појачаном приливу миграната од почетка године и неколико десетине хиљада људи који су илегално ушли у Хрватску, није до сада забележен ниједан прекршај или кривично дело за које би они били осумњичени.

Долазило је до препирки и сукоба међу самим мигрантским групама, али није забележено да би били агресивни према локалном становништву или полицији, а поготово не да су користили ватрено оружје. Више ће се знати након интензивне полицијске истраге која је у току.