Прочитај ми чланак

Дечак са снимка на којем је забележено насиље исписан из школе… (ВИДЕО)

0

И нападач и жртва вршњачког насиља које је забележено на снимку подељеном на друштвеним мрежама су ученици Економске школе у Сремској Митровици потврђено је Данасу у тој школи.

Како нам је речено, школа не може да покрене дисциплински поступак против насилног ученика јер се напад није догодио у школи и школском дворишту, већ у близини ове образовне установе.

На друштвеним мрежама за викенд се појавио снимак бруталног насиља на којем се види како је дечак најпре шутира другог дечака који је седео на клупи, а након што је пао, задао му је још неколико удараца.

Да се инцидент догодио пре седам дана у близини Економске школе Данасу је јуче потврђено у Полицијској управи Сремска Митровица.

Како нам је речено, полиција је реаговала одмах по сазнању да се овај случај насиља догодио, а малолетни починилац је процесуиран у сарадњи са Вишим јавним тужилатвом за малолетнике.

Према нашим сазнањима, нападач је био ученик првог разреда Економске школе, а након овог случаја насиља мајка га је исписала из те школе.

Због блажих инцидената и изостанака које је прави од почетка школске године са њим је претходно већ обављен разговор и школа је предузела све мере, сазнајемо у овој установи.

Више детаља нисмо успели да сазнамо јер је директор Економске школе био одсутан.