Прочитај ми чланак

Браћо стижемо: Највећа аутолитија 23. августа! (ВИДЕО)

0

“Морална обавеза нас који смо поријеклом из Црне Горе је да дамо свој допринос у одбрани светиња” – каже Жељко Чуровић, председник Савеза Срба из Црне Горе, на данашњој конференцији за новинаре.

Маршута ауто-мото литије је у договору са преосвећеним владиком милешевским, Господином Атанасијем ићи ће од Сава центра, преко ауто-пута Милош Велики, све до Јабуке, цркве Сретења Господњег, непосредно поред граничног прелаза Ранче.

“Ово је највећа литија, поред аутомобила укључиће се и бајкери”. Организатор је тражио да се не носе страначка обележја и да се не узвикују страначке пароле!

“Довољне су државне заставе и наравно иконе крсних слава. Желимо да литија буде достојанствена” – поручио је Чуровић.

На конференцији за новинаре која је одржана у просторијама Националне ТВ ИН4С говорила је и новинарка, чланица Управног одбора Савеза Срба из Црне Горе, Милијана Балетић.

Она је поручила српском народу у Црној Гори да су заједно и упутила им захвалност за њихову исконску борбу коју воде за нашу Православну цркву.

“Поручујемо да смо уз вас и зато све ово радимо. У Бога се надамо да ће Свети Василије Острошки одговорити свима оним који се боре против српске цркве”, објашњава Милијана Балетић.

Чуровић је навео да ће по доласку на границу са Црном Гором окупљенима се обратити представници завичајних удружења. Специјални гост биће Салих Селимовић из Сјенице.

„Имаћемо и културни програм на којем ће учествовати гуслари Славко Јекнић и Миломир Миљанић, глумац Александар Дуњић и пјесник Благоје Баковић”, каже Чуровић.

Чуровић сматра да је сад једини начин да се оловком одбрани светиња и позива све да се мирним путем то уради и да како каже, не дајемо повода никоме да блати и црни нашу борбу.

“Нико не руши државу Црну Гору. Државу Црну Гору онаква каква постоји најмање хиљаду година управо руши Мило Ђукановић и од ње прави привезак ватикански. Све ово што ми радимо управо радимо да би Црну Гору сачували и оставили са свим њеним вредностима”, тврди Милијана Балетић.

Савез Срба из Црне Горе упутио је позив свим грађанима добре воље да 23. августа у 06:30 ујутру дођу испред Сава Центра, код великог паркинга и подрже ауто-мото литије.

Портпарол Савеза Милош Драгаш додао је да они који немају превоз, а желе да учествују на литији могу да се обрате организатору.