Прочитај ми чланак

АНАЛИЗА – Бранко Драгаш: Ево шта чека Србију и свет у 2023. години

0

Шта нас чека у 2023. години? Добијам са свих страна ваша питања, јер сте забринути за будућност вас и ваших породица.

Питају ме људи из земље и расејања – како да сачувају стечени капитал пред библијским финансијским цунамијем, који се надвио над нашим животима? Како да се преживи у све већој економској кризи? Како да се сачува здрава памет у поплави лудила, лажи и превара? Шта саветујем да се ради? Шта да се предузме? Шта саветујем младим људима, који су тек крочили у живот?

Ево, користим ово моју редовну колумну, да свима одговорим.Услов да разумете моје савете је да нисте политички индоктрирани флоскулама неолибералног капитализма у банкроту и да не верујете Узурпатору и његовом криминалном режиму, који строго контролише све медије. Знам да ће, све што будем овде написао, многима бити непријатно да читају и да ће силно да се уплаше, али услов да оздравимо, јер живимо у дубоко болесној савременој цивилизацији, почиње од нашег реално сазнања проблема у коме се налазимо.

Нажалост, то реално сазнање се упорно крије од стране Управљача света и окупирана, поробљена и зомбирана јавност наставља да се наркотизује глупостима, перверзијама, будалаштинама и баналностима декадентног потрошачког друштва у расулу.

За разлику од блејача, блебетала и манијакалних брбљиваца, који наступају свуда где се камере упале и који су свеопшти експерти за замајавање презадужених и престрављених грађана, без обзира да ли брабоњају на режимским медијима или друштвеним мрежама у опадању гледаности, моји јавни наступи, заједно са тимом стручњака за економију, које сам у протеклих месец дана почео да промовишем, почивају на знању, искуству, добрим намерама и конкретним решењима, који морају да се предузму ако хоћемо Србију и народ да спасимо даљег страдања.

Понављам, више се не поставља питање – да ли наша решења треба да предузмемо за спас окупиране државе, него се само поставља питање – када и како ће почети примена неопходно потребне терапије за оздрвљење нације.

Наравно, што пре дођемо у позицију да применимо наш економски Програм за спас Србије, то ћемо брже и лакше да се извучемо из наметнуте националне несреће.Искрено написано, гледајући данашњу алтернативну друштвену сцену, која мора да изврши историјски задатак рушења тоталитарног политичког и економског система, како би се успоставио нови политички и економски систем, јер све наше невоље почињу због оболелог политичког система лажне представничке демонкратије, која мора да се замени политичким системом непосредне вадавине народа, могу слободно да напишем да ми, који желимо истинско добро заједници, нисмо још допрели до свести да морамо да се удружимо и заједно деламо, како бисмо срушили Узурпатора и његов велеиздајнички, криминални режим.

Будимо поштени и то јавно признајмо. Нема неопходног удруживања свих озбиљних, одговорних и добронамерних људи за спас Србије. И даље сви солирају и покушавају нешто сами да ураде. То је погрешан пут. Непотребно губљење драгоценог историјског времена. Јавност се данас тога заситила, што показује драстичан пад гледаности на друштвеним мрежама. Све је постало досадно познато. Има много понављања истих флоскула.

Грађани траже – акцију! Дела! Траже да виде нове људе, који су стручни, поштени, који знају тимски да раде и који имају решења.Економски тим стручњака Владе народног спаса је први повукао конкретан потез. Изашли смо да представимо стручњаке, који могу да преузму управљање: економијом, финансијама, пољопривредом и Народном банком.

У наредним недељама и месецима, представићемо конкретне и оперативне програме, које нудимо грађанима Србије. Али, нажлост, још увек нема удруживања стручњака у преосталим областима : здравство, просвета, наука и култура, спољни послови, војска, полиција и правосуђе. Појединци и даље сами наступају и не представљају своје стручне тимове, па тако само троше историјско време и праве велики метеж на друштвеним мрежама. Збуњују јавност и помажу вештом Узурпатору да својим свакодневним манипулацијама и лажима купује време за наставак пљачкања.Ако се такво стање у друштву настави у наредним недељама, више нису месеци у игри наше националне трагедије, онда ћемо директно упасти у велике проблеме, који могу да доведу до даљег губитка државних територија и до потпуног финансијског слома Србије.

Све што се свакодневно дешава у друштву, тешко је набројати и пратити толико суманутости и лудила неспособне власти, најбоље говори да се политички систем распада. Моја идеја, коју деценијама износим у јавности, била је да идемо, као способни и искусни стручњаци са великим знањем, испред догађаја, да на време припремимо грађане за све што ће да се догоди и да тако избегнемо наметнуте и програмиране несреће.

Математичким анализама сам, у протеклим бројевима ових новина, показао да следи сигуран банкрот Србије, да нема никакве могућности да се на неку фору, сналажењем и довијањем, извучемо, да је рачун дошао коначно на наплату и да ће грађани да доживе драстичан пад животног стандарда. Укупан дуг државе, компанија, банака и грађана је достигао 91,8 милијарди евра, камате су нарасле годишња на 3,1 милијарде евра, недостаје 1,7 милијарди евра од годишњег прираста БДП да се покрије толика камата, реалан БДП је свега 30 милијарди евра, током 2023.године нам треба -19,1 милијарда евра да подмиримо све пристигле главнице, камате, заостале дугове, казне, гаранције и дефиците.

Ми тог новца, господо другови, немамо! То је истина која се крије. Динар мора да пропадне. Нема јаке привреде да га брани. Новим задуживањем упадамо у још веће проблеме.Реална вредност надуваног динара, према досадашњој реалној инфлацији, треба да буде 254 динара за један евро, али ће, због психолошког притиска, када дође до финансијског краха, његов пад значајно да се увећа.

Инфлација ће бити троцифрена. Галопирајуће сиромаштво ће погодити већину заведених грађана Србије. Отрежњење ће да буде тренутно. Плате и пензије ће драстично да падну. Економске убице из ММФ-а неће дозволити њихово подизање. Поново су дошли да би ставили тачку на банкрот и распродају Србије. Грогирани режим уцењеног Узурпатора ће пристати, покушавајући некако да спасе живе главе од бунта и освете грађана, да све у држави хитно распродају. Запамтите, они мрзе Србију и стиде се што су Срби.

Издаја Косова и Метохије, намештени сукоби око његовог признања, санкције које се буду увеле Русији и репресивна политика комесера из Брисела, све ће то да допринесе потпуном политичком хаосу у окупираној држави. Нисам катастрофичар. Реалан сам и имам праве податке. Укрштам све податке и доносим закључке. Четири деценије мог јавног рада су моја најбоља референца.

Волео бих да су моје прогнозе биле погрешне. Али, нажалост, све су се, ипак, обистиниле. Сматрам да је моја родољубива и интелектуална обавеза да јавности саопштим истину.Ако знамо истину и ако знамо дубину данашњег нашег проблема, онда се можемо брже и лакше да спасимо из наступајуће несреће. У надолазећем, неизбежном политичком хаосу, грађани неће имати избора и мораће да се побуне и изађу на улице.Покушаји режима да новим намештеним изборима и замајавањем продуже агонију, само ће нас увести у још веће муке.

Власт ће се ваљати улицама и постоји велика опасност да нас наши вековни непријатељи гурну у изрежирани грађански рат. То је кулминација наше трагедије да Срби почну да убијају Србе.Зато је данас пресудно важно да на време почнемо да се организујемо и спречимо несрећу која нам се спрема. Видим да многи грађани нису свесни шта нам следи. Све већа инфлација их узнемирава, али они и даље не виде опасност која нам се ураганском брзином приближава. Покушавају некако да побегну од ње, заривајући главу у своје празне џепове.

Морамо да идемо у сусрет проблемима, уместо да бежимо од њих, јер ће нас много већа и снажнија лавина сигурно да стигне. Запамтите добро, нећете моћи нигде да побегнете из Србије. Тамо где бисте хтели да одете ће већ увелико да буде крвава револуција. Побуњени народи банкротираног неолибералног капитализма ће да се боре за свој биолошки опстанак. Неће пристати да заврше у дигиталном концентрационом логору. Немојте да шаљете децу далеко од себе, јер ће, оставши без ваше подршке, сами у страном, побуњеном свету,да упадну у велике невоље.

Зато, подсећам вас шта треба да радите. Наводим конкретне савете, које ви већ знате, али које нећете себи да признате, јер се плашите истине.Бежите на зимовања, летовања, прославе, журке, свадбе, рођендане и оговарања, покушавајући некако да заборавите проблеме који вас свакодневно муче. Бежите од нашег главног проблема.То је неодговорно.

Стигло је ново доба. Окрутно. Немилосрдно. Распада се досадашња цивилизација. Нема повратка на старо, безбрижно време задуживања и лагодног живота на туђи рачун. Морамо да се из корена мењамо. Зато вам предлажем да угасите режимске телевизије, слушате на друштвеним мрежама стручне и поштене људе, који нуде решења, повежете се са људима који имају вољу, енергију и знање, подржите њихов рад и преузмете део своје друштвене одговорности за спас угрожене заједнице.

Бојкотујете све намештене изборе, не гласајте за политички олош на власти и опозицији. Подигнете новац из банака, купите инвестиционо злато или сребро, некретнину, плодно земљиште, шуме, изворе воде, вратите се у Србију, купите сеоско имање, преселите се на село или спојите живот на селу са својим обавезама у граду, организујете мобе, међусобно се повежите и помажите.

Драстично срежите све сувишне трошкове живота, усагласите приходе са расходима, погасите све дефиците и минусе, вратите кредите који имају променљиву каматну стопу или девизну клаузулу, јер вам је то невидљива омча око врата. Уложите новац, знање и рад у послове производње хране, енергије, услуга и роба које имају сигурно тржиште. Промените животну филозофију и почните да се задовољавата малим стварима. Вратите се изворним духовним вредностима.

Читајте књиге, пишите, говорите, расправљајте, стварајте ново друштво, смејте се и опуштајте док радите, док се дружите са другим људима и док мењате себе и свет око себе. То је нужно за наш опстанак у новом добу. Да ли сам написао нешто што ви већ не знате?

Да ли сам вам открио неку велику тајну? Нисам. Све ви ово добро знате. То се налази утиснуто у древној србској генетици наших предака. Ми смо тај ген наследили. Њега носимо у себи. Мој задатак је само да вас подсетим на то и да пробудим у вама енергију наших предака.Ето вам и одговора, ради разумевања, зашто се нама Србима све ово данас дешава. Зашто ми све светске неправде тако мирно подносимо? Одговор је једноставан.

Ми смо древни народ, који броји 7531.србску годину и који има стрпљења и разумевања за све недаће, јер смо се свега у историји нагледали. Зато налазимо и толеранцију за младе народе око нас, који су настали из србског корена, који су нам узели историју, идентитет, писмо, језик и културу, који нас, због тога што су постали конвертити, патолошки мрзе и којима ми увек опраштамо, жалимо их и оправдавамо,уместо да их казнимо и ставимо на право место, које им припада у односу на све што су нам учинили. Нема љубави између народа, него само сурово дефинисани национални интереси.

Ми, Срби, напокон, ако хоћемо да опстанемо, морамо да дефинишемо наше националне интересе и да све друге народе поставимо у односу на те наше интересе. Ми никога не мрзимо. Никоме ништа лоше не желимо. Али, своје не дамо и морамо да га бранимо. Имамо срећу, тако тумачим, да смо доживели крах насилне Западне доминације.

ектонске промене се дешавају у свету. То је велика прилика за Србе, који су прве жртве Новог светског поретка. Све геостратешке промене нам иду у прилог. Потребна нам је само нова политичка мудрост да зауставимо ову трагедију и да се изборимо за хуманији свет.То је, истовремено, велика прилика за све младе људе, који разумеју ово о чему пишем. Отвара се простор за радне, паметне, стручне, пожртвоване, искрене и доследне младе људе, који хоће да се докажу, да успеју и да се остваре.Слободни људи стварају нове друштвене односе. Старе, труле, превазиђене односе и политичке системе бацамо на сметиште историје. Било је и крајње време. Срећна вам РЕВОЛУЦИОНАРНА 2023. ГОДИНА!