Прочитај ми чланак

Тадић купује вилу у Хрватској од 850 000 евра!

0

Тадић купује вилу од 850.000 евра?!
Да бивши председник Србије Борис Тадић (54) зна шта ваља говори његова одлука о летовању у луксузној вили Окључна на острву Вис, у Хрватској, која вреди ни мање ни више него целих 850.000 евра!

Хрватски медији објавили су и да Висом „кружи прича да је вишка оаза толико освојила Тадића да је чак планирао да је купи као кућу за одмор“ јер је њен власник ове године ставио на продају.

Остало је нејасно да ли је лидер Демократске странке (ДС) одсео у њој код пријатеља или је само изнајмљивао, али се науживао свакако, с обзиром на то да власник Окључну описује као „прекрасну аутохтону вилу од 350 квадрата на три спрата са базеном, комплетно реновирану и луксузно уређену са великим терасама и погледом на море, смештену на једној од најлепших локација на Вису“.

Хрватски „Дневник“ и „Јутарњи лист“ објавили су јуче да је Тадић на Вис стигао у пратњи петорице припадника „Кобри“, али да су га мештани гледали углавном како шета сам и описали га као „симпатичног, насмејаног и вољног за разговор са мештанима“. „Ало!“ је јуче покушао да ступи у контакт са власником, за кога Вишани кажу да је странац, који је вилу, некада стару школу, комплетно реновирао и сада је продаје, а мештани Тадића већ помињу као купца.

Први оглас за продају појавио се још у априлу ове године, док је последњи пут објављен 16. јула. У огласу се наводи да се вила састоји од приземља (88,4 квадрата), првог спрата (85,5 квадрата), поткровља (65 квадрата), две конобе (43 квадрата) испод терасе, базена од 30 квадрата, котларнице (19 квадрата), шест купатила и окућницом од 850 квадратних метара. Опремљена је луксузним намештајем, џакузијем, грилом, климом и свом белом техником, као и паркинг местом. Њено окружење чине старе аутентичне куће и недирнута природа. Квадратни метар овог луксуза кошта 2.429 евра, што је, како је наведено у огласу, „45,60 одсто виша цена од просечне цене кућа на Вису“.

Осим што се одморио у познатој оази робинзонског туризма, Тадић је посетио и свог дугогодишњег пријатеља, хрватског књижевника Сенка Карузу (55), који у вишкој ували Мала травна држи ресторан „Код Сенка“ и која је ништа мање занимљива од виле Окључна, с обзиром на то да је проглашена за једну од пет најбољих коноба на хрватским острвима. Сама коноба само је условно названа рестораном јер у њој нема менија нити наручивања. Сенку, чија је кућа заправо ресторан, морате се најавити, а када дођете, он износи на сто оно што је тог дана уловио у мору. Од када датира његово и Тадићево пријатељство јавности није познато.

 

Тадић: Супер! Супер!
Тадић, који је својим првим летовањем на хрватској обали након 27 година изазвао огромну пажњу тамошњих медија, напустио је Хрватску у суботу. Отишао је редовним трајектом са Виса у сплитску луку, где су га као пратња сачекали хрватски полицајци са два аутомобила, као и обезбеђење из Србије, такође са два возила. Иако је покушао да неприметно са тамним наочарима сиђе са трајекта и улети у BMW, хрватски новинари и овог пута су га усликали. На питање како му је било на летовању, кратко је рекао: „Супер, супер!

 

(Ало)