Прочитај ми чланак

Упознајте правог Дерека Тротера

0

troter

Дејвид Џејсон је приликом стварања сада већ култне серије „Мућке“ као инспирацију за чувеног Дел Боја, чији лик је у серији тумачио, користио „трговца“ Дерека Хоклија.

Хокли не само да је волео да буде прекривен златним накитом и заштићен капутом од камиље коже, већ је редовно члановима своје породице говорио „бићемо милионери“.

Џејсон је Хоклија упознао када је радио као електричар скоро 20 година пре него што је писац Џон Саливан осмислио „Мућке“ а у серији није осликан само његов смисао за стил већ и акценат, манири и познате фразе.

Дејвид тврди да му је иницијално понуђена улога деке у серији, али је он инсистирао да проба да се окуша у улози Дерека Тротера након што је прочитао сценарио и помислио – „ја познајем овог човека“.

„Док сам радио као електричар наишао сам на трговца названог Дерек Хокли – човека у капуту од камиље длаке, са беспрекорно зализаном косом и елегантним изгледом. Имао је кокни акценат са којим сте некога могли да повредите. Док сам читао сценарио тачно сам могао да га замислим“, присећа се Џејсон.

Док је реновирао станове и док је продавао стари намештај током ноћи покушавајући да заради новац, Хокни је увек инсистирао на беспрекорном изгледу и презентацији.

А чини се да је и комби са три точка инспирисан жутим Астон Хилијем који је био поклон његовој жени.

Док су сценаристи сматрали да би Дел Бој, који је живео у Пекаму, требало да има неуредан изглед и вишак килограма, Дејвид се опирао тој идеји.

„Инсистирао сам да лик буде више налик Хокнију – кокнију који се облачи као манекен али причао као радних са докова. Он је постао лик који сам преузео за Дерека Тротера“, тврди Џејсон.

Упркос свему, многи тврде да Хокли, баш као и Дерек Тротер, има велико срце и невероватан смисао за хумор.