Прочитај ми чланак

Српски језик на РТС-у: Активиста за „љутска“ права! ФОТО

0

Да је Радио-телевизија Србије већ одавно бледа сенка некадашњег јавног сервиса у којем су могли да раде искључиво сурови професионалци, сведоче и бројне грешке и превиди који се јављају у раду. То не промиче оштром оку коментатора на друштвеним мрежама.

Наиме, адвокат Милан Антонијевић је на РТС-у представљен је као активиста за љуТска права.

Milan Antonijević, advokat i aktivista za ljuTska prava

Поред тога што гледаоце већ годинама иритирају неправилним акцентовањем, запослени на јавном сервису, очигледно, не познају ни правило о одступању од правила једначења сугласника по звучности (звучно слово Д испред безвучног слова С не прелази у безвучно слово Т).

Но, то се уклапа у општу слику новинарства у напредњачкој Србији, у којој влада потпуни аматеризам и где је само важно полтронство и служење вођи.

Некада је РТС поред информативне функције имао и образовну, а данас је претворен у пропагандно гласило Александра Вучића који нуди само лаке садржаје примерене свом бирачком телу.

Овим је РТС сахранио српски језик, чији главни чувар би требало да буде. Но, како каже народ „Кад иде јуне, нека иде и уже“, тако да кад Србија пропада под СНС, може и језик, по којем се једна држава и препознаје у свету.