Прочитај ми чланак

Случај Кошаре: Официр у пензији прекинуо састанак у ФЦС

0

Медијација у Филмском центру Србије (ФЦС) поводом спора између редитеља Балше Ђога и продуцената Владана Анђелковића и Немање Мићића прекинута је због доласка униформисаног лица које је желело да присуствује овом догађају, сазнаје портал Нова.рс

“Медијација у Филмском центру Србије, која је заказана на захтев редитеља Балше Ђога и продуцената из ‘Омега Продуцтион’ а поводом филма ‘Кошаре’ прекинута је доласком непозваног и непознатог лица у војној униформи, које је желело да присуствује медијацији”, потврдио нам је директор ФЦС Гордан Матић.

FOTO: Facebook Balsa Djogo

Он истиче да се човек представио као војно лице у пензији.

“Представио се као официр у пензији. Није му било место овде. Ко год да је непозван дошао, па био то и мој отац, медијација би била прекинута. Хтео је да чује о чему се ради и, како је рекао, заштити углед војника који су страдали у рату”, каже челни човек Филмског центра.

Снимање филма и серије “Кошаре” прекинуто је због сукоба између редитеља и продуцената. Балша Ђого тврди да је вршен притисак на њега да промени сценарио, продуценти су потом одлучили да га отпусте.

Медијација је заказана на захтев обе стране у спору које су биле присутне на данашњем састанку у Филмском центру Србије. На састанак су дошли и представници Министарства културе.

“Филмски центар Србије увелико ради на предлогу датума новог термина медијације и надамо се да ће она бити реализована у току ове недеље. Надам се да ћемо у петак наставити уколико се сложе обе стране. У интересу је Филмског центра Србије да се што пре дође по прихватљивог решења за обе стране и да се заштити сам пројекат филма ‘Кошаре’”, каже Гордан Матић.