Прочитај ми чланак

ПРЕЛЕПЕ РУСКЕ СЛИКЕ: У Београду и Сремској Митровици

0

Изложба „Круг пријатељства“ 15. априла у 18:00 У Руском дому

Јелабушки државни музејски комплекс представља изложбу најбољих радова учесника 13 међународних етно-арт колонија савремене уметности „Круг пријатељства“ из сопствених фондова.

Јединствена колекција слика резултат је међународних етно-арт колонија, које се од 2006. године одржавају у граду Јелабуга, родном граду великог руског сликара Ивана Шишкина, уз подршку Министарства културе Руске Федерације и Рпеублике Татарстан.

Задатак пројекта је ширење међународне и међурегионалне културне сарадње, размена искустава из области сликарства и попуњавање фондова Јелабушког државног музејског комплекса.

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „РУСКА ЕМИГРАЦИЈА И ЊИХОВИ ПОТОМЦИ У СРЕМУ“

Изложба „Руска емиграција и њихови потомци у Срему“ биће отворена 15. јануара 2018. године у 18.00, у Галерији „Лазар Возаревић“, која се налази на адреси Градски парк број 4, Сремска Митровица.

Изложба се одржава у оквиру манифестације „Дани руске културе у Срему“ (15-25. јануар 2018.) у организацији Историјског архива „Срем“. Аутори изложбе су др Ненад Нинковић, професор на Одсеку за историју Филозофског факултета у Новом Саду, др Горан Васин, професор на Одсеку за историју Филозофског факултета у Новом Саду, Сузана Миловановић, историчар, музејски саветник у Музеју Војводине у Новом Саду и Нада Симић Лемајић, историчар, виши архивиста у Историјском архиву „Срем“.

Богат програм Дана руске културе обухватиће књижевне сусрете, пројекције филмова, предавања, наступе хорских колектива, уметничких ансамбала, културно-образовни програм ученика гимназија из Шида, Руме и Сремске Митровице и др.

Програм:

16. јануар у 18.00 Песничко вече

17. јануар у 17.30 Празник Русина

17. у 19.00 Предавање ,,Руске расе голубова“

18. јануар у 18.00 Вече ученика гимназије из Шида, Руме, Сремске Митровице

19. јануар у 17.00 Предавање „Српско-руски односи и културне везе“

20. јануар у 17.00 Пројекција филма „Јего благородније барон Врангел“

22. јануар у 18.00 Концерт хорске музике

23. јануар у 18.00 Пројекција филма и уметнички програм Иване Жигон

24. јануар у 18.00 Пројекција филма и етно-групе „Српски дом“

25. јануар у 18.00 Концерт ,,Маестре“

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!