Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ – људским органима, дрогом и муницијом „ударили“ на шиптарску уметност

0

Београђани су вечерас били запрепашћени призором испред Дома омладине у центру Београда, где су надохват руке били изложени дрога, оружје и људски органи!

На срећу, била је реч само и репликама, које су поставили противници одржавања филмског фестивала „Мердита – добар дан“ у Дому омладине, који, у режији Наташе Кандић, промовише албанску уметност са Косова у Београду.

Такође, на штандовима су били постављене и мајице са натписима УЧК (ОВК),  а у позадини су били мушкарци који су носили фантомке.

Неколико момака носило је и мајице са знаком УЧК-а – ознаку терористичке организације Ослободилачке војске Косова, док су испред њих биле тезге са натписима „оружје на велико и мало“, „половни људски органи“, „дрога на велико“, „секс шоп“ испод којих су били пластични пиштољи и пушке, али и други предмети који су одговарали описима наведеним у натписима.

Највероватније се ради о присталицама патриотских група, која се противе одржавању фестивала који представља културну сцену Косова.

– Били су веома гласни и вређали су нас организаторе, али и оне који су дошли на фестивал а неки од њих су били маскирани – рекла је за агенцију Бета Јована Прусин из Иницијате младих за људска права.

Она је рекла и да је то што се десило показује да нико заправо не жели да гаји културу дијалога, због чега је фестивал и организован.

– То што се десило је скандалозно и то највише говори у каквом друштву живимо… вређали су нас, уместо да дођу на фестивал и у културном дијалогу кажу шта имају -рекла је Прусинова.

Чланови Српског сабора Заветници синоћ су прекинули перформанс у Дома омладине у Београду, на фестивалу „Мердита – добар дан“.

Неколицина чланова Заветника успели су да уђу у салу у којој је трајао перформанс који алудира на силовање Aлбанке од српског војника и исказали су протест због великоалбанске пропаганде у Београду.

Заветници су свој протест исказали певајућу песме о Косову и Метохији, држећи слике злочинаца ОВК и сканидирали „Косово је срце Србије“ након чега је перформанс прекинут, а организатори и гости су се повукли у други део Дома омладине.

БОНУС ВИДЕО

Зоран Радојичић, народни посланик и председник Савета за одбрану и безбедност Српског покрета Двери, члан српске парламентарне делегације у ОДБК говорио зашто је битно да Србија из Русије добије најмодерније оружје.

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.