Прочитај ми чланак

Побуна у БДП: Глумци тражи да Лечић не игра у “Тиквама”

0

Део глумачког ансамбала Београдског драмског позоришта затражило од директора Југа Радивојевића да Бранислав Лечић не игра у представи “Док су цветале тикве” због оптужби да је силовао колегиницу Данијело Штајнфелд.

Седаманест глумаца је подржало ову иницијативу док је њих 14 било уздржано. Нашем порталу је данас пре подне незванично речено да није ни планирано Лечић вечерас игра пошто има алтернацију И да ће га мењати колега Ненад Гвозденовић. Међутим из извора блиских позоришту потврђено је да се ради о својеврсном бунту у позоришту.

Printscreen

То је потврдио и Лечић на сво твитер профилу постављајући поруку коју је добио и у којој пише да ће до даљег у договору са редитељом Бобаном Скерлићем предства кад су цветал тикве бити играна без њега.

Подсетимо, портал Нова.рс је екслузивно објавио да је глумица Данијела Штајнфелд открила да је мистериозни силоватељ, чији је идентитет упорно скривала од јавности, глумац Бранислав Лечић.

Данијела је испричала да је била силована 2012. године, због чега се, како је говорила, и преселила у Америку.

Реагујући на изјаву Штајнфелд, Лечић је истакао да су њене тврдње “најгнуснија лаж” које имају за циљ га дискредитују.

“Апсолутно поштујем закон и правне институције ове државе, и спреман сам да у било ком тренутку одговарам у Тужилаштву на овакву оптужбу. У питању је најгнуснија лаж која ме дискредитује”, навео је Лечић поводом оптужби глумице.

Лечић је претходног дана снимио видео у којем је директно оптужио медије да су га већ етикетирали као силоватеља, иако он још увек није, како каже, оптужен за тако гнусан злочин.
Према сазнањима Нова.рс, Лечић ће бити саслушан сутра у просторијама београдске полиције по налогу Вишег тужилаштва.