Прочитај ми чланак

Мерима Исаковић: Јавиле су ми се нове Лечићеве жртве

0

Некадашња глумица Мерима Исаковић, која је недавно оптужила Бранислава Лечића за сексуално напаствовање када је имала само 18 година, открила је за "Недељник" да јој се јавило још његових жртава.

– Јавиле су ми се девојке које су ми испричале како им је Лечић прилазио на разне недостојне начине. Све су у то време биле студенткиње. Имале су између 20 и 24 године. Те девојке се међусобно не познају, али њихове приче имају много сличности у опису његовог насилног и манипулативног понашања – испричала је Мерима која је почетком априла изашла у јавност са тврдњама да је била жртва Лечићевог сексуалног напаствовања пре 43 године.

Jutjub

– Само могу да кажем да су нови сведоци такође нагласили да се Лечић насилно или недолично понашао већином у ситуацијама када нико други није нико у близини, тако да би се девојке нашле у шоку и страху, осећале су гађење од напада старијег колеге. Описале су како их је или на брзину сексуално зграбио или им угурао језик у уста или показивао интимне делове тела или убеђивао да га назову, па да се виде негде у интимном окружењу – описала је нова сазнања некадашња глумица, која је своју причу поделила са јавношћу како би пружила подршку Данијели Штајнфелд која је Лечића прва оптужила за силовање.

Мерима је у великом интервјуу за „Недељник“ навела и да такво понашање глумца није било познато његовим колегама.

– У присуству колега, које јавност поштује, Лечић се уздржавао од сличних поступака, па зато те колеге вероватно и не могу да га замисле као насилника – казала је.

Додала је да нови сведоци желе да остану анонимни, али да су вољни да сведоче против Лечића.

– Сведоци су вољни да ја предам снимке да ја предам снимке где су њихову гласови маскирани на увод Тужилаштву, а такође су вољне да разтговарају директно са тужиоцем и сведоче, ако им је загарантована тајност идентитета. У супротном, по лчану 103 Закона о кривичном поступку, захтевале би да остану знане само мени, а да тужилац саслуша снимке са њиховим маскираним гласовима. Надам се да ће Тужилаштво саслушати нове сведоке у циљу јаснијег разумевања Лечићевог карактера.