Прочитај ми чланак

ОН ЈЕ ИЗБАЦИО ЗОРАНА ЦВИЈАНОВИЋА НА УЛИЦУ: Српски глумац тужио кума због преваре суду

0

zoran-cvijanovic-Milko-Josifov-2-620

Јосифов се сумнњичи да је извршио кривично дело превара на штету Цвијановића, прецизира се у информацији тужилаштва.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против продуцента Милка Јосифова због сумње да је преварио познатог београдског глумца Зорана Цвијановића, као и Небојшу Вранеша.

Јосифов се сумнњичи да је извршио кривично дело превара на штету Цвијановића и Вранеша, прецизира се у информацији тужилаштва достављеној Танјугу.

Тужилаштво напомиње да је поступајући по кривичној пријави која му је поднета против осумњиченог Милка Јосифова донело наредбу о спровођењу истраге у току које ће бити саслушан осумњичен, као и испитани сведоци и предузети друге доказне радње.

У радној биографији Јосифова доступној на интернету помиње се да је продуцирао филмове “Лепа села лепо горе” и “Муње”.

Касније је, према писању медија, са Цвијановићем отворио приватну фирму за рециклажу.

Медији су пренели данас да се глумац Цвијановић нашао на улици пошто је са породицом морао да напусти стан на Врачару у коме је живео, јер није успео да исплати дуговања од 70.000 евра.

Прослављени српски глумац и продуцент остао је без стана и новца због преваре његовог некадашњег пријатеља и сарадника, пишу медији.

Зоран Цвијановић је од 2000. године заједно са Милком Јосифовим био власник продуцентске куће “Yоди”. Продуцентски деби био им је филм “Муње” након чијег успеха потписују неке од најуспешнијих филмских пројеката. Домаћу кинематографију обогатили су и првим српским дугометражним цртаним филмом “Technotise – Едит и ја” аутора Aлексе Гајића.

glumac-zoran-cvijanovic

Цвијановић тужио суду Јосифова за превару

Истрага против продуцента због посла са рециклажом. Одбио глумцу да врати власништво над делом фирме, што је популарног Милета довело у велике финансијске проблеме.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду донело је наредбу о спровођењу истраге против продуцента Милка Јосифова, због сумње да је у послу око рециклаже преварио глумца Зорана Цвијановића и његовог рођака Небојшу Вранеша. Наредба је донета на основу кривичне пријаве коју су, како сазнајемо, поднели Цвијановић и Вранеш.

САРАДЊА СА „ПУПИНОМ“

Према расположивим подацима, Небојша Вранеш је у сарадњи са Институтом „Михајло Пупин“ и Министарством науке и животне средине први у региону реализовао пројекат постројења за рециклажу електричног и електронског отпада. Веома је ангажован у овој области, а посвећен је едукацији јавности о опасностима неадекватног одлагања отпада.

Током истраге, како нам је речено у Првом тужилаштву, биће саслушани осумњичени Јосифов, оштећени, као и сведоци. Поред тога обавиће се и друге доказне радње, како би се утврдило да ли има основа за даље кривично гоњење.

Наводно, Цвијановић и Вранеш покренули су посао везан за рециклажу у који су укључили и Јосифова. Према Агенцији за привредне регистре, реч је о фирми „Стратегија еколошке трговине – рециклажа ДОО Београд“, која је основана 2002. године.

Незванично, они су заједно подизали кредите и куповали потребне машине. У једном моменту, како смо сазнали, Јосифов је од Цвијановића затражио да му препише свој удео у фирми, правдајући се да је то потребно због подизања још једног кредита.

Међутим, тај кредит, према информацијама до којих смо дошли, није подигао, а одбио је и да Цвијановићу врати његов део фирме. Поред тога што се одрекао дела фирме, глумац је Јосифову дао и своју уштеђевину.

Због тога што је остао и без предузећа и без уштеђевине, Цвијановић је, незванично, упао у финансијске проблеме, због којих се нашао на улици. Пошто није имао 70.000 евра да исплати предузимачу од кога је купио стан у центру Београда, морао је, са породицом, да изађе из њега.

Прена ономе што се наводи у АПР, Привредни суд је јуна прошле године донео одлуку којом се одбија захтев Цвијановића и Вранеша да се упишу као сувласници предузећа. Као стопостотни власник води се Милко Јосифов…

Вест да се Зоран Цвијановић, један од наших најпопуларнијих глумаца и значајних продуцената, нашао на улици због свог доброг пријатеља, шокирала је његове колеге.

ТО ЈЕ СЛУЧАЈ ЗА СУД

Већина оних које смо позвали да прокоментаришу то што се догодило изјавила је да „не зна ништа о томе, и да не може да говори о нечему што први пут чује“. Како кажу, то је ствар суда, и треба је оставити ту где јесте.

Наиме, како је изјавио Цвијановићев блиски пријатељ који је желео да остане анониман, „Зоран нема где да преспава у Београду. Остао је без свега… У потпуном је расулу. Није могао ни да сања да ће овако да заврши, и да ће пријатеља с којим је већ годинама у заједничком бизнису тако нешто да му уради“.

Подсетимо, Цвијановић и Милко Јосифов су 2000. године заједно основали продуцентску кућу „Yodi Movie Craftsman“, a први филм који су продуцирали биле су „Муње“ редитеља Радивоја Раше Андрића, које су постигле огромну гледаност у Србији и региону. И сви каснији филмови који су изашли из ове куће били су хитови – „Кад порастем бићу Кенгур“, такође у Андрићевој верзији, „Ране“, „Лепа села лепо горе“ и „Свети Георгије убива аждаху“ Срђана Драгојевића, „Сјај у очима“ Срђана Карановића…

„Yodi Movie Craftsman“ била је продуцент и једног од најгледанијих серијала, „Миле против транзиције“, по којој Цвијановић, који игра главног јунака, и данас има надимак Миле…

Како тврди пријатељ који је објавио вест да је популарни глумац у великом проблему, Цвијановић, његов брат Небојша Вранеш и Милко Јосифов покренули су тих година и бизнис везан за рециклажу. Они су заједно подизали кредите и куповали скупе машине, и управо су популарност Цвијановића и његови контакти помогла да скупе новац и започну тај посао.

Извор: Танјуг/ Вечерње новости