Прочитај ми чланак

ОДАЛА СЕ АЛКОХОЛУ Српска певачица умрла у болести и самоћи

0

Певачицу српске и ромске музике Виду Павловић, која је током богате каријере стекла епитет "краљице ромске музике", деценијама су многи сматрали најраскошнијим гласом, али њен живот је и поред велике популарности био пун бола.

Вида је рођена у Футогу 1945. године, а певањем је почела да се бави веома рано – када се са 14 година придружила ујаку, кафанском музичару.

Рано се и удала – у петнаестој години венчала се са музичарем Александром Павловићем. Побегла је из свог родног краја, од родитеља, и са супругом се преселила у Сарајево. После 10 година певања по кафанама снимила је своју прву плочу која је продата у чак пола милиона примерака. Њен живот тада је кренуо новим током, али уследиле су и нове промене.

На врхунцу каријере напустила је првог супруга и Сарајево и са два кофера дошла у Београд. Тада упознаје свог другог супруга, такође музичара Стеву Јовановића, са којим је била у бурном браку 27 година.

Иако је имала велику популарност, била обожавана певачица, веома тражена и добро плаћена, Вида је ипак била несрећна. Замишљала је да ће живети у бајци, са много деце, али реалност јој је „лупила шамар“. Њен приватан живот није нимало личио на бајку. Није крила колико је несрећна што немају деце, а разочарана и тужна утеху је проналазила у алкохолу. Када им се брак распао, Вида и Стева још неко време су живели под истим кровом, али у одвојеним деловима куће.

Када јој се здравствено стање погоршало морала је да престане да пије, али је последњих година живота и даље имала великих проблема са високим притиском.

– Ето, ја могу да кажем да ме људи воле. Можда зато ме хвата туга, кад помислим да ћу једног дана морати да престанем да певам. Кад одем негде, људи ми исказују љубав. „Па, где си краљице, ништа без тебе!“ Рекох: „Људи, остарила сам, пустите ме да одем у пензију!“ Нема шансе, кажу – рекла је певачица у једном од последњих интервјуа.