Прочитај ми чланак

Музеји Србије, десет дана од 10 до 10

0
zgrada-NM

Разгледница са зградом Управе фондова (данашње зграде Народног музеја), фото: Народни музеј

Национални музеји Србије организују нову манифестацију Музеји Србије, десет дана од 10 до 10. Манифестација ће трајати од 9. до 18. маја 2015. и обухватаће читав низ изложби и пратећих програма у виду презентација, јавних разговора и других садржаја, којима ће бити обележени важни датуми као што су 9. мај – Дан победе над фашизмом и Дан Европе, 18. мај – Међународни дан музеја и с њим повезана Европска ноћ музеја, 16. маја.

Реч је о националној музејској иницијативи, највећој до сада на територији Србије, за коју је већ заинтересовано преко 50 музејских и сродних институција из целе земље. Циљ акције је јачање инсититуција заштите, посебно музеја, и успостављање квалитетније комуникације са публиком која ће у планираним програмима моћи бесплатно да ужива током тих десет дана од 10 часова ујутру, до 10 часова увече.

Манифестација Музеји Србије, десет дана од 10 до 10 ће се одвијати под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и уз подршку Секретаријата за културу и информисање АП Војводина.

Манифестацију подржавају и струковна музејска удружења Национални комитет Међународног савета музеја и Музејско друштво Србије.

Детаљни програми Манифестације биће саопштени током априла.

Танјуг, Народни музеј