Прочитај ми чланак

МАЛОЛЕТНИ РОМИ напали дечјег писца Рашу Попова јер им није дао довољно новца

0

rasa-popov290914ras-foto-vesna-lalic_f

Два малолетна дечака претукла су српског књижевника и дугогодишњег телевизијског новинара Рашу Попова (81).

Браћа И. Н. (10) и Ј. Н. (11), имају више од 300 пријава због разбојништва и крађа, а један старац је умро раније ове године након што су га претукли.

У ПИСЦА СЕ УВУКАО СТРАХ

– Мене је срамота.
Они су мене вребали као животиње плен и опколили су ме као вучјаци штене.
Не осећам се сигурно у свом стану иза закључаних врата, а целог сам века бранио Роме и имао сам добре пријатеље међу Ромима – прича за „Блиц“ Раша са тугом у гласу док нам отвара врата свог стана.

– Након напада се лоше осећам, јер сам цео живот посветио писању деци али ето доживео сам и то да ме они на сопственом прагу нападну. Они су ме пратили као вучјаци зеца али на сву срећу све се добро завршило – рекао је Попов за Ало.

Према његовим речима осећа велико разочарење у ту децу, којој је тактика да прате и нападају старије особе како би их опљачкали. Он је такође и мало збуњен реакцијом јавности, односно бригом за његово стање.

– Салетали су ме на улици и пратили до зграде а приликом уласка у стан покушали су да уђу али, сам успео да се са њима изборим и закључам врата – рекао је Попов.

Попову су деца пришла да му траже новац, и након што нису били задовољни са новцем који им је дао, они су га напали.

Два дечака су од раније позната полицији, пошто су једног старца у Делиградској улици претукли и опљачкали, после чега је несрећни човек преминуо.

Раша Попов је српски књижевник, дугогодишњи телевизијски новинар, новинар-сарадник „Мокринских новина“, звезда дечије телевизијске емисија „Форе и фазони“.

(Блиц, фото: Весна Лалић)