Прочитај ми чланак

Изашла хеви-метал песма о Милунки Савић (ВИДЕО)

0

Једна од најпознатијих хеви-метал група „Сабатон“ објавила је нови албум под називом „The War To End All Wars“, на коме се нашла песма посвећена јунакињи Балканских ратова и Првог светског рата, Милунки Савић.

„Lady of the Dark“ је назив нумере која говори о српској хероини Милунки Савић.

„Милунка Савић је била Српкиња која је заузела место свог брата у војсци. Делимично прерушена у мушкарца, на крају ће бити међу најодликованијим војницима Првог светског рата“, објављено је на званичној страници групе.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sabaton (@sabatonofficial)

Овај албум је наставак претходног који се такође бавио Првим светским ратом, „The Great War“ који се фокусира на зверске злочине и битке које су се одиграле током овог рата.

Овај бенд се и раније бавио Србима и јунаштвима српске војске која су описана у песми „Last Dying Breath“ која је инспирисана легендарним говором мајора Драгутина Гавриловића српским војницима.

У част симболике броја 11 који је уско повезан са овим историјским догађајем толико песама ће се и наћи на албуму. На албуму се налази и нумера „Сарајево“, тако да можемо да претпоставимо да ће доста преслушавања тих песама бити управо са ових простора.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!