ХОЛИВУД НОМИНОВАО БЕОГРАД за најбољу локацију за снимање (ВИДЕО)

0

Оно што стране продукције привлачи Србији јесте широк варијетет локација које могу бити доступне у врло кратком периоду и на малој површини

Холивудска асоцијација, која снима широм света, номиновала је Београд за једну од најбољих локација за снимање реклама, пишу Вечерње новости и додају да је додела награда 21. септембра у Лос Анђелесу.

Кампања „Снимајте у Србији“ почела је пре 10 година, а страни филмски радници убрзо су уочили потенцијале, па су позната имена из света филма почела да снимају у Србији, преносе Новости и истичу да је само у последње две године снимљено осам филмова, шест телевизијских серија, 18 реклама и пет пројеката који су обухватили само визуелне ефекте.

Џони Деп је снимао филм „Минамата“, у којем је Београд заменио Токио и Њујорк из шездесетих година, Лик Бесон и његова продукцијска кућа ЕуропаЦорп враћају се често у Србију, а Београд је био и једна од локација, уз Русију, Велику Британију и Италију, за снимање Би-Би-Сијеве серије „Мек Мафија“.

Дзони ДепЏони Деп на снимању филма „Минамата“ у Београду Фото: Телеграф
Чувени Бразилац и бивши ас Пари Сен Жермена, Барселоне и Милана Роналдињо снимио је рекламу за једну компанију, али и искористио прилику да се упозна са Београдом и Србијом.

РоналдињоРоналдињо током посете Београду Фото: Телеграф
У Београду су снимали и Пирс Броснан („Новембер Ман“) и Кевин Костнер („Тхрее даyс то килл“), а сада Србија постаје све атрактивнија земљама Азије, будући да су снимљени један кинески филм, а снимала је и продукција из Јужне Кореје.

Погледајте трејлер за филм „Новембер Ман“ који је сниман у Београду:

Оно што стране продукције привлачи Србији јесте широк варијетет локација које могу бити доступне у врло кратком периоду и на малој површини, затим чињеница да домаћи професионалци говоре енглески, да су веома прилагодљиви различитим стиловима рада и брзо се усклађују са креативним захтевима продукције.

Осим Београда, као добре локације за снимање филмова, серија и реклама издвајају се Смедеревска тврђава, Петроварадин, али и Стара планина, Златибор, Тара. а заомиљену локацију сниматеља издваја се угао Цара Лазара и Грачаничке улице у Београду, где се са лепшим временом једва мимоилази тротоаром од опреме и рефлектора, пишу Новости.

                            ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!